O-STA

Kazenska ovadba zaradi suma poškodovanja ograje na promenadi

Velenje, 25. maj 2020 - Policijska postaja Velenje je zoper dva mlajša moška podala kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja steklene ograje na mostu čez reko Pako. Na podlagi objavljenega posnetka iz videonadzornega sistema in z zbiranjem obvestil so policisti uspeli identificirati dve osebi, ki sta bili najbolj aktivni pri poškodovanju ograje. Policistom Policijske postaje Velenje se zahvaljujemo za konstruktivno sodelovanje in odkrivanje storilcev. Obsojamo vse vrste vandalizma in tudi v prihodnje bomo v sodelovanju s pristojnimi organi kazensko preganjali vse storilce, ki namerno uničujejo našo okolico.

V zadnjem času opažamo porast uničevanja urbane opreme (razbito steklo na promenadi, poškodovana ograja pri Centru Nova, poškodovano steklo v dvigalu, uničene table in orodja na trimstezi, poškodovan števec za kolesa ob novozgrajeni kolesarski stezi na Vodnikovi cesti, popisan Titov spomenik). Policisti Policijske postaje Velenje so večino storilcev kaznivih dejanj že našli, za kar se jim zahvaljujemo.

Vandalizem škodljivo vpliva na vsakdanje življenje, medsebojne odnose, ruši občutek varnosti in dobro počutje v okolju. Prav zaradi tega je pomembno, da ob vandalskih dejanjih ne ostanemo brezbrižni. Vsak izmed nas lahko pomembno prispeva k bolj prijetnemu bivalnemu okolju, saj posledice vandalizma nosimo vsi.

Pozivamo vse občanke in občane, da tudi sami obsodijo vse oblike vandalizma in da ob morebitnem uničevanju urbane opreme nemudoma obvestijo pristojne. Pokličejo lahko na telefonsko številko 113, podajo prijavo na Policijsko postajo Velenje na telefonsko številko 03 89 86 100 ali sporočijo redarski službi Skupne občinske uprave SAŠA regije na telefonsko številko 03 89 61 74.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje