O-STA

Znani najboljši velenjski športniki v letu 2019

Včeraj popoldne smo v atriju Galerije Velenje pripravili sprejem, na katerem smo razglasili najboljše velenjske športnike v letu 2019. Najboljši športnik invalid je strelec Franček Gorazd Tiršek, najboljša športnica invalidka je plavalka Anja Golčer, ekipa leta 2019 je Rokometni klub Gorenje Velenje, športnica leta 2019 je športna plezalka Janja Garnbret, športnik leta 2019 pa je nordijski kombinatorec Vid Vrhovnik. Velenjskim športnicam in športnikom sta za vrhunske uspehe čestitala podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol in predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik.

Športna zveza Velenje je na podlagi razpisa za izbor naj športnika v letu 2019, ki so ga objavili januarja letos, prejela predloge klubov in društev, ki delujejo v Mestni občini Velenje. Predloge je pregledala posebna komisija in jih ocenila na podlagi razpisa in pravilnika o priznanjih Športne zveze Velenje. Najprej je komisija izbrala po tri nominirance v vsaki kategoriji, med nominiranimi pa še najboljše.

Prilagamo bilten Športnik leta 2019 v Mestni občini Velenje, v katerem so zbrani vsi podatki o velenjskih športnikih, in fotografijo s sprejema.