O-STA

Ceevo presegel prepreke pri mednarodnih plačilih v Evropi

Novi izdelek podjetja Ceevo nudi evropskim trgovcem hiter dostop do poenostavljenih plačilnih rešitev ter globalnega znanja podjetja o čezmejni prodaji

VALLETTA, MALTA - Media OutReach - 02.07. 2020 - Ceevo je danes predstavil zagon svoje rešitve za avtomatičen onboarding plačilni vhod (automated-onboarding-AOB) za vso Evropo, ki lokalnim trgovcem nudi hitro in enostavno plačevanje po sistemu priključi in uporabi. Če želite izvedeti, kako lahko pomagamo izkoristiti rastoče priložnosti za čezmejno e-trgovino, obiščite www.ceevo.com.

S podporo mednarodne mreže podjetja in finančnega ter tehničnega znanja Ceevo obvladuje vso kompleksnost mednarodnih plačil, vključno z varnostnimi vidiki, regulativo ter široko paleto možnosti plačil tako, da se lahko trgovci osredotočijo na širjenje svojega poslovanja.

Izzivi pri čezmejnih plačilih v spletni trgovini v Vzhodni Evropi

Medtem ko je Vzhodna Evropa eden najhitrejše rastočih trgov spletne trgovine na kontinentu, saj raste

s stalno hitrostjo 10.3% na leto, trgovci iz regije ostajajo v veliki meri nezadostno preskrbljeni: številni mednarodni ponudniki še niso začeli aktivno ciljati na regijo, domači igralci pa ne zmorejo ponuditi pravih rešitev in storitev v podporo podjetjem, ki bi se rada širila v mednarodnem okolju.

Rešitve Ceeva so oblikovane tako, da naslavljajo specifične potrebe trgovcev, ki želijo obdelovati spletne plačilne transakcije svojih strank v EU (Evropski uniji) in na mednarodnih trgih. Medtem ko je rešitev Ceeva na voljo vsem evropskim trgovcem, Ceevo meni, da so trgovci iz Vzhodne Evrope posebej nezadostno preskrbljeni in da bo njegova rešitev presegla prepreke pri plačilih za te trgovce, ki bi svoje poslovanje želeli razširiti izven domačih trgov.

Nedavna študija o majhnih spletnih trgovcih v Vzhodni Evropi, ki jo je izvedel Ceevo, je razkrila, da sta glavni dve skrbi malih spletnih trgovin varnost (42%) in upravljanje z denarnim tokom (21%), kot najpogostejšo težavo ob izpisu pa navajajo nesprejemanje želenega načina plačevanja (30%).

Poleg tega je 32,5% vprašanih povedalo, da večino prodaje opravijo prek različnih kanalov oz. prek spletnih trgovin, kot sta Amazon in eBay. Glavne tri skrbi teh podjetij v čezmejnem plačevanju so valuta in plačilni postopki ter prilagajanje menjalnemu tečaju v realnem času (25%), podpora in storitve kupcem (24,17%) ter uskladitev plačil iz drugih držav (23%). Sodelujoči so kot prepreke pri raziskovanju možnosti za rast izven domačih trgov navedli tudi integracijo digitalnih plačil, izzive pri dohajanju hitro spreminjajočih se trendov v zvezi s potrošniki ter kompleksna pravila EU-ja. Ceevova rešitev za avtomatičen onboarding plačilni vhod vključuje najnovejša tehnološka orodja, s katerimi naslavlja te težave in nudi trgovcem gladko rešitev za sodelovanje v digitalnem gospodarstvu.

Philip Meyer, glavni izvršni direktor skupine Ceevo je dejal: "Majhni spletni prodajalci neizogibno izgubljajo priložnost, da bi svoje izdelke in storitve prodajali v mednarodnem okolju, zato njihovem podjetjem ne uspe preboj, ker ne morejo sprejemati plačil potencialnih kupcev. Dejstvo je, da si majhna podjetja delajo skrbi glede plačilne tehnologije, namesto da bi se osredotočala na vodenje svojega podjetja - po našem mnenju je bilo to treba rešiti z nudenjem uporabniku prijazne rešitve, ki poskrbi za lokalne jezike in hitro integracijo."

Ceevo - podjetjem omogoča sprejemanje skoraj vseh vrst plačil od koderkoli

Ceevo je svoje plačilne rešitve oblikoval tako, da neposredno naslavljajo izzive, s katerimi se ta podjetja spopadajo. Nudi hiter in avtomatiziran onboarding brez stroškov usklajevanja, samopostrežno podporo, ki vključuje javno dokumentacijo in oddelek za podporo stranki, ki trgovcem pomaga reševati težave s plačili. Ceevo nudi tudi intuitivne nadzorne plošče, ki omogočajo lažje upravljanje z različnimi kanali za hitro poslovanje.

Philip Meyer je še dejal: "S plačili Ceevo želimo trgovce opolnomočiti za prodajo vsem njihovim potencialnim strankam s trgov EU in širše. Želimo si postati junak majhnih podjetij ter jim omogočiti, da se s pomočjo naše storitve osredotočijo na zadeve, ki so pomembne, namesto da bi se ukvarjali z zapletenimi plačili. Naša rešitev bo strankam olajšala sprejemanje plačil od kogarkoli, v katerikoli valuti, od kjerkoli po svetu brez kakršnihkoli dodatnih pravnih ali tehničnih znanj. Veselimo se partnerstva z več tipi trgovcev kot kdaj koli prej in podpiranja naslednjega vala podjetij, ki bodo poganjala rast v Evropi in drugod po svetu."

Ceevo je novi produkt skupine Ceevo Group - ki je bila prej poznana kot Net1's International Payments Group, sestavljata pa jo Transact24 in MasterPayment. Ceevo Group je eden vodilnih ponudnikov mednarodnih plačilnih storitev, ki nudi obdelovanje plačil, pridobivanje kreditnih in debetnih kartic, varnost transakcij in skladnost z zakonom. Podjetje je podružnica podjetja, ki nudi rešitve na področju mednarodne finančne tehnologije Net1 UEPS Technologies Inc in kotira tudi na borzi NASDAQ (NasdaqGS: UEPS, JSE: NT1).

O podjetju Ceevo

Skupina Ceevo Group je specializirana za nudenje rešitev na področju mednarodnih plačilnih storitev, ki podjetja opolnomočijo za sprejemanje praktično katerekoli oblike plačila od kjerkoli na svetu.

Ceevo Group sestavljajo naslednja podjetja (ki skupaj tvorijo znamko "Ceevo"): Ceevo Financial Services (Malta) Limited; Ceevo Blockchain Ventures Limited; Transact24 Limited; Transact24 (VB) Limited; Transact24 LLC; in Masterpayment GmbH ter njegove podružnice (Summit Payment Services AG in Masterpayment Limited). Ceevo Financial Services (Malta) Limited (registerska številka: C36102 ) pooblašča in regulira malteška finančna uprava MFSA, Transact24 (UK) Limited z referenčno registersko številko 900538 pa spada pod okrilje britanske finančne uprave Financial Conduct Authority (FCA). Ceevo z izkušnjami in tehnologijo podpira njegova materinska družba Net1 UEPS Technologies Inc. (NasdaqGS: UEPS, JSE: NT1). Za več informacij obiščite www.ceevo.com

Za več informacij prosimo kontaktirajte z agencijo Hoffman Agency (acc)

Alessandra Tinio

Natasha Arora

E: atinio@hoffman.com

E: narora@hoffman.com