O-STA

5000 evrov za podporo otroškega tabora zdravja, športa in zabave

Lukovica, 8. julij 2020: Pri podjetju HOFER v okviru iniciative Danes za jutri z donacijo v vrednosti 5000 evrov tudi letos podpirajo Zavod Gibaj in zmagaj. Poletni inkluzivni tabor zdravja, športa in zabave na Rogli poteka med 5. in 12. julijem. Organizatorji se tudi tokrat osredotočajo na pomen gibanja in medsebojnega povezovanja, poseben poudarek pa namenjajo zdravemu načinu življenja, ki ima pozitiven vpliv na imunski sistem in posledično omogoča lažje premagovanje bolezni.

Športne aktivnosti in zdrave navade na enem mestu

"Zdrave navade so nujne za dobro počutje otrok, česar se zavedamo tudi v podjetju HOFER, zato že 4. leto zapored podpiramo inkluzivni tabor Zavoda Gibaj in zmagaj. Na njem otroci dneve preživljajo ob športnih aktivnostih, igri in druženju, posebno pozornost pa namenjajo inkluziji, zato smo veseli, da smo tabor tudi letos podprli z donacijo," so povedali pri HOFERju. V okviru HOFERjeve pobude Skrbimo za svoje zdravje, navade za aktivno preživljanje prostega časa in zdravo prehrano redno delijo tudi s svojimi sodelavci.

Tabor, ki povezuje

Trenutne razmere, epidemija in negotovost so imele velik vpliv na izvedo tabora. Zavod Gibaj in zmagaj ugotavlja, da se je na tabor prijavilo opazno več otrok s posebnimi potrebami, kot v preteklih letih. "Menimo, da zaradi zaprtja šol in drugih ustanov v preteklih mesecih mnogo staršev potrebuje razbremenitev," je povedal Marko Janko, ustanovitelj prvega inkluzivnega tabora v Sloveniji. Tabora se udeležujejo tudi otroci s posebnimi potrebami, ki so gibalno ovirani, gluhi ali naglušni, avtisti, otroci s sindromom hiperaktivnosti ADHD, Aspergerjevim sindromom, otroci z motnjami v intelektualnem razvoju in drugi. Namen tabora je tudi krepitev medsebojnih odnosov in enakosti. "Inkluzija pomeni, da se v okolju, prilagojenem vsakemu in vsem, izvaja sobivanje otrok s težavami v razvoju, poškodbami ali boleznijo z otroki, ki tovrstnih težav nimajo. S takšnim pristopom rušimo predsodke, krepimo empatijo in altruizem ter zmanjšujemo strah pred neznanim."

HOFERjevo donacijo v višini 5000 evrov organizatorji namenjajo nakupu živil, s katerimi bodo otrokom predstavili zdrave obroke, jahanju konj, tradicionalnemu poletnemu sankanju, plačilu strokovnjakov, ki nudijo pomoč otrokom s posebnimi potrebami ter prevozu udeležencev. "Zaradi situacije s koronavirusom je bil tudi prevoz otrok poseben izziv in strošek," je povedal Janko in dodal, da je organizacija tabora zelo odvisna od pomoči donatorjev. "Letos ste zaradi krize, v kateri se je znašlo mnogo podjetij, naš donator samo vi. Hvala vam."

Brezplačen dnevnik zdravih navad

Za udeležence in tudi za vse tiste, ki se tabora iz različnih razlogov ne morejo udeležiti, je na voljo "Dnevnik GIBAJ IN ZMAGAJ za družine", ki vsebuje koristne nasvete, predloge, ideje za igre in preproste zdrave recepte.