O-STA

Barcaffè skupaj z Aljo Horvat s prav posebnim presenečenjem za kavoljube

Ljubljana, 10. julij 2020 - Od prvega dne, ko je pred 50. leti zapustila proizvodni trak, je kardinalsko rdeča vrečka kave Barcaffè posebna. Ne le zaradi barve embalaže, ki je nastala pomotoma, ampak tudi zaradi vsebine. Skrbno izbrana mešanica mlete kave, ki so jo domislili v Drogi Portorož, je postala sinonim za dobro kavo vse do danes. Barcaffè poudarja pomen drobnih trenutkov, ki pomenijo največ. Zato so se za svojih 50 let odločili te trenutke kavoljubom še polepšati. S priljubljeno mlado oblikovalko Aljo Horvat so pripravili omejeno kolekcijo skodelic, ki ponazarjajo lepe trenutke ob omamno dišeči skodelici kave.

V letu 2020 Barcaffè praznuje 50 let. Ljubiteljem kave želi ob tem jubileju ponuditi nekaj posebnega, drugačnega in jim polepšati dan. V sodelovanju z Aljo Horvat, mlado slovensko oblikovalko so pripravili kolekcijo skodelic za kavo. 5 za vsako uspešno preteklo desetletje in eno, 6, za vsa uspešna leta, ki še sledijo. Darilno pakiranje, ki je že na voljo v trgovinah, vsebuje pol kilograma kavice ter darilo - skodelico s krožničkom.

Sodelovanje z umetnico, ki se je uvrstila na Forbesovo lestvico

Barcaffe, ki je sinonim za odlično kavo, je moči združila z eno izmed najopaznejših mladih evropskih umetnic, Slovensko ilustratorko Aljo Horvat, ki je bila že 23 letih deležna velikega priznanja za svoje delo - uvrščena je namreč na Forbesov seznam 30 najvplivnejših umetnikov in kulturnikov, ki so stari manj kot 30 let. Alja je ob uvrstitvi na lestvico povedala, da je to nekakšno potrdilo, da delaš nekaj v pravi smeri, in je izjemna čast.

Tudi pri Barcaffèju se zavedajo, da lahko le s stalnim razvojem in inovacijami sledijo trendom in stalno spreminjajočim se potrebam potrošnikov na vse zahtevnejšem trgu kavnih izdelkov in tako ostajajo vodilna blagovna znamka kave, kar potrjujejo kavoljubi širom celotne regije.

Čas zase in za svoje najljubše

Ko si vzamemo čas za kavo, si vzamemo čas zase in za svoje najljubše. Majhni, a pomembni trenutki so tisti, ki res naredijo življenje bogatejše in lepše. Barcaffè želi zato vse ljubitelje kave spodbuditi, da nekomu polepšajo dan in jih spomnijo na tiste trenutke, ki v življenju štejejo največ.