O-STA

Ozow - utrjuje pot odprtemu bančništvu v Afriki

Ponudnik plačilnih storitev Ozow pridobiva več kot 100.000 novih uporabnikov vsak mesec v Južni Afriki in Namibiji ter si sedaj prizadeva, da bi razširil svojo plačilno platformo na preostalo Afriko in svet.

JOHANNESBURG, Južna Afrika--(BUSINESS WIRE)-- "V stalno spreminjajoči se globalni ekonomiji, ki jo tradicionalno obvladujejo velike banke že od leta 1472 (kar se najverjetneje ne bo spremenilo v naslednjih desetletjih), se je Ozow umestil kot moteč element, ki preizkuša status quo. Ozow se je uveljavil s svojo vodilno platformo odprtega bančništva v Afriki, to izjemno rastoče poslovanje pa je v zadnjih šestih letih privedlo do hitro razvijajočega se zagonskega podjetja, ki bo kmalu osvojilo celoten afriški kontinent," je dejal glavni izvršni direktor platforme Ozow in njen soustanovitelj Thomas Pays. "Kot tržno usmerjeno podjetje je Ozow uspešno zavzel celotni trg (tržni delež presega 70% takojšnjega elektronskega prenosa sredstev ali EFT metode v Južni Afriki) od najrevnejših naselij in ruralnih področij do uporabnikov z najvišjim življenjskim standardom. Vsi uporabniki opažajo, da je platforma boljša, varnejša in lažja izbira kot kartice ali ročno plačilo z EFT metodo."

Ta objava vsebuje večpredstavnostne vsebine. Oglejte si celotno besedilo na: https://www.businesswire.com/news/home/20200727005804/en/

Južna Afrika ima več kot 49 milijonov bančnih računov - uporabniki pa potrebujejo primeren način, da lahko nakazujejo sredstva iz njih. Zaščitena spletna plačila s platforme Ozow so tako vodilna glede inovativnih pristopov na tem področju.

"Potrošniki, trgovci in banke v Južni Afriki in Namibiji dojemajo platformo Ozow kot hitro in zaupanja vredno plačilno metodo," pravi Pays. "Hitrost transakcije je bistvena, saj večina ljudi iz regije dostopa do spleta predvsem preko mobilnih telefonov (isto velja za preostanek Afrike) ter pogosto uporablja predplačniške prenosne podatke. Ozow si prizadeva za omogočanje plačil, ki so izvedena v nekaj sekundah."

Najnovejši proizvod platforme je tehnološka inovacija, ki trenutno čaka na potrditev patenta. Imenuje se Ozow PIN ter je prav tako pospešila rast podjetja. Ta inovacija opolnomoči uporabnika, da uporabi tokenizacijo za plačilo ter nato kasneje avtorizira vsa plačila le s preprostim vnosom 4-številčne kode PIN. Prva takšna inovacija na svetu se že močno uveljavlja na trgu plačilnih metod, saj uporabnikom omogoča, da lahko kadarkoli opravljajo transakcije, kjerkoli na spletu ali na prizorišču nakupa, ne da bi se bilo potrebno registrirati ali naložiti aplikacijo. "Kot vodilno podjetje plačilnih storitev v Afriki smo postavili potrebe naših strank na prvo mesto ter tako povečali delež večkratnih transakcij za več kot 50% vse od predstavitve naše nove tehnologije,'' je povedal Pays. Ozow se lahko uporablja tudi za e-račune v sodelovanju s podjetjema SAGE in Xero, nudi tudi plačila preko sporočil SMS v sodelovanju z vsemi večjimi omrežji ter rabo kod QR. Storitev postaja dostopna v petih od enajstih uradnih jezikov Južne Afrike, za preostale jezike pa se prav tako obeta, da bodo na voljo v prihodnjih mesecih.

Z vidika trgovca Ozow deluje kot dodatna plast varnosti poleg obstoječe bančne infrastrukture, saj konstantno ohranja vse transakcije izredno varne in zagotavlja okolje, ki se je izkazalo za varnejše kot vsa plačilna sredstva. Ko je plačilo enkrat potrjeno, je nepreklicno ter temelji na digitalnem navodilu lastnika izvornega bančnega računa, ki je izvedeno v dejanskem času.

Ozow sta leta 2014 ustanovila Mitchan Adams in Lyle Eckstein (oba iz Južne Afrike) skupaj z glavnim izvršnim direktorjem Thomasom Paysem, Francozom, ki je živel v Južni Afriki več kot 16 let.

V zadnjih letih je postal Ozow najbolj zaupanja vredna plačilna znamka med uporabniki, ki so razvili močno čustveno navezanost nanjo, kar je mnoge spodbudilo, da so opravili prvo digitalno transakcijo.

Vrednote in kultura podjetja Ozow se osredotočajo na opolnomočenje njegovih deležnikov in na razvijanju vpliva. Aprila lani je Ozow uvedel kampanjo, ki je neprofitnim in nevladnim organizacijam ter majhnim in srednje velikim podjetjem nudila storitve brez pristojbine, ter je tako utrdil svojo vodilno vlogo na trgu kot socialno odgovorno podjetje in podal zgled podjetnikom (bistveni del gospodarstva Južne Afrike), ki pogosto postavijo potrebe svojih strank pred lastne.

"Danes Ozow sestavlja ekipa več kot 50 ljudi, ki si delijo vizijo zagotavljanja naših hitrih in enostavnih plačilnih rešitev na afriškem kontinentu in navsezadnje na svetu. Na trgu, kjer je več kot 9.7 bilijonov južnoafriškega randov na leto prenesenih skozi plačila iz banke v banko, kar je več kot enajstkrat več kot tržni delež plačil s kartico, je z uporabo platforme Ozow vizija finančne vključenosti vseh praktično brezmejna," pravi Pays.

"Naš pristop je popolnoma odprt in želimo si sodelovanja z bankami in drugimi ponudniki plačilnih storitev na vseh trgih, kamor vstopamo," je še dodal. "Vzeli smo si čas, da smo preverili, da je naša tehnologija primerna za nadgradljivost, in verjamemo, da je ta trenutek sedaj nastopil."

Oglejte si izvorno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200727005804/en/

Kontakti

Thomas Pays
thomas@ozow.com
+27 (74) 110-1011

Vir: Ozow

Foto:

Soustanovitelji platforme Ozow: Mitchan Adams, Thomas Pays, Lyle Eckstein (Foto: Business Wire)