O-STA

Sony se vrača na sejem ISE kot zlati sponzor

AMSTERDAM, Nizozemska - (BUSINESS WIRE) - 10. junij, 2005 - Podjetje Sony Professional Solutions Europe je sporočilo, da bo kot zlati sponzor nastopilo na sejmu Integrated Systems Europe 2006 (bivši InfoComm Europe). Na sejmu bo Sony predstavil najnovejše proizvode in rešitve na področjih avdiovizualnih in internetnih tehnologij, ki omogočajo nove načine uporabe multimedijskih vsebin.

"Sony je edino podjetje, ki ponuja celovito rešitev na področju avdiovizualnih in informacijskih tehnologij. Zato smo se odločili, da je sejem ISE odlična priložnost za predstavitev naše serije zaslonov in projektorjev, kot tudi omrežnih video nadzornih in videokonferenčnih rešitev in video-komunikacijskih aplikacij," je povedal Ian Collins, namestnik direktorja za trženje pri Sony Europe.

"Z nastopi na največjih svetovnih sejmih želi Sony povečati svojo prepoznavnost na tem področju in ocenjuje, da je ISE primerna prva stopnica na tej poti," je dodal Collins.

Na lanskem ISE je nastopilo 220 razstavljavcev iz 27 držav, sejem pa je privabil 7,400 obiskovalcev iz 78 držav.

"Zadovoljni smo z odličnim odzivom na ISE 2005 in z veseljem sporočamo, da bo letošnji sejem vsaj za 40% večji od lanskega. Menimo, da je ISE postal osrednji dogodek s pomembnim vplivom na področju integriranih AV sistemov, in smo veseli, da se je Sony Europe odločil odigrati pomembno vlogo pri razvoju sejma," je povedal direktor Integrated Systems Europe Mike Blackman.

Pričakovati je, da bo ISE 2006 nadaljeval skokovito rast, ki jo je zabeležil v prejšnjih letih. Sedem mesecev pred dogodkom je že jasno, da bo na letošnjem sejmu nastopilo veliko več razstavljavcev kot lani. Novi razstavljavci se kar vrstijo: poleg Sony Europe so svoj nastop potrdili Barco, Panasonic Marketing, Phillips, Thomson Grass Valley, Hitachi Europe...

Cilj podjetja ISE je povečati obseg sejma v letu 2006 za 60% v primerjavi z letošnjim sejmom.

Informacije za novinarje: Sander Beunk, direktor marketinga, Integrated Systems Europe, tel: +31 20 5040 257, e-pošta: sbeunk@iseurope.org.

Informacije za podjetja, ki se zanimajo za nastop na sejmu IS Europe 2006: Mike Blackman, direktor, tel: +49 8102 89640, e-pošta: mblackman@iseurope.org.

O Integrated Systems Europe 2006:

Tretji sejem Integrated Systems Europe bo potekal med 1. in 3. februarjem 2006 na Bruseljskem sejmišču (Brussels Expo). Pokrovitelji sejma so tri vodilna združenja na področju elektronike - Custom Electronic Design and Installation Association (CEDIA), International Communications Industries Association (ICIA) in National Systems Contractors Association (NSCA), ki združujejo 8,000 podjetij in samostojnih podjetnikov iz več kot 70 držav.

CEDIA je svetovno združenje podjetij, specializiranih za izdelavo in montažo stanovanjskih elektronskih sistemov. ICIA je vodilno industrijsko združenje na področju avdiovizualnih komunikacij ter ustanovitelj sejma InfoComm. NSCA je vodilno združenje proizvajalcev elektronskih sistemov. Dodatne informacije o sejmu ISE 2006 so dostopne na spletnih straneh Integrated Systems Europe (www.iseurope.org).

O podjetju Sony

Sony proizvaja avdio, video, komunikacijske in informacijske naprave za osebno in poslovno uporabo. Podjetje z svojimi proizvodi na področju glasbe, slik, video igric in svetovnega spleta sodi med vodilne svetovne blagovne znamke. V lanskem finančnem letu je Sony, ki zaposluje 151,400 delavcev v svojih podružnicah po celem svetu, ustvaril 53,43 milijarde evrov čiste prodaje.

Sony je v lanskem letu v Evropi prodal za 12,03 milijarde evrov proizvodov in storitev (pri menjalnem tečaju 134 jenov za 1 evro). Podružnica Sony Europe, ki ima sedež v Berlinu, je v tem obdobju ustvarila za 8,87 milijarde evrov prodaje.

O podjetju Professional Solutions, Sony Europe

Professional Solutions Europe (PSE), podružnica Sony Europe, je vodilni ponudnik rešitev na področju večpredstavnih komunikacij, AV/IT in shranjevanja podatkov na magnetne ter optične medije.

Storitve PSE so namenjene organizacijam, ki delajo na področjih zdravstvene nege, medijev, omrežnega video nadzora, maloprodaje, transporta in velikih prireditev. Naprave, npr. senzorji za kamere, spominski moduli, zasloni in polprevodniki, so namenjene nadaljnji proizvodnji in uporabi v celovitih sistemih. PSE ima strokovnjake v vseh evropskih državah, ki so na voljo za pomoč strankam, ponuja pa tudi strokovno pomoč na področju sistemske opreme, storitev in virov drugih organizacij. Dodatne informacije o podjetju PSE so dostopne na www.sonybiz.net.

InfoComm

IS Europe 2006

Mike Blackman,

+ 49 8102 89640

or

Sony Europe

Clare Warren,

tel: +44 (0) 1256 483316

email: clare.warren@eu.sony.com

website: www.sonybiz.net