O-STA

Optisol podjetja Oxonica nudi več kot osemurno zaščito pred žarki UVA in UVB

OXFORD, Velika Britanija -(BUSINESS WIRE) - 13. junija 2005--Oxonica Ltd, ki je vodilno britansko podjetje v nanotehnologiji, je sporočilo, da njihova revolucionarna sestavina za sončne kreme in kozmetiko, imenovana Optisol (TM), lahko nudi največjo možno zaščito pred UVA in UVB žarki za več kot osem ur. Kako učinkovita je sestavina, dokazuje dejstvo, da je prejela najvišjo oceno 5 (Ultra) v ocenjevalnem sistemu Boots UVA. Številne sončne kreme, tudi najboljših proizvajalcev, hitro postanejo manj učinkovite, saj njene delce uničijo sončni žarki.

Optisol(TM) je posebej spremenjena oblika titanijevega dioksida, ki ga sicer ponavadi najdemo v kremah za zaščito pred UV žarki. Temu patentiranemu izdelku je dodana manjša količina mangana, ki učinkuje kot odstranjevalec prostih radikalov in občutno zmanjšuje nastajanje novih prostih radikalov. Te ustvarja UV svetloba in so glavni razlog za staranje in poškodbe kože.

Dodatek mangana prav tako spreminja belo barvo titanijevega dioksida v bolj naravne tone barve kože. Kupci, ki so že poskusili sončne kreme na osnovi optisola (TM), so zadovoljni z "naravnim bleščanjem" ob nanosu kreme na kožo.

Prvi izdelek za potrošnike, ki vsebuje optisol (TM), je novi Soltan Facial Sun Defence Cream blagovne znamke Boots', ki ga je že možno kupiti v trgovinah po Veliki Britaniji.

Oxonica se trenutno pogovarja z ostalimi vodilnimi proizvajalci sončnih krem in kozmetičnih izdelkov o možnosti za proizvodnjo široke palete izdelkov, ki vsebujejo optisol (TM) in bi jih bilo mogoče kupiti na policah v bližnji prihodnosti.

Kevin Matthews, vodja uprave podjetja Oxonica, je dejal:

"Optisol(TM) je ključna sestavina za prihodnjo generacijo izdelkov za zaščito proti soncu. Nudi odlično zaščito proti žarki UVA, kot tudi običajno zaščito pred UVB žarki. Je zelo pomembna, saj do nedavnega UVA žarkov niso uvrščali med glavne povzročitelje poškodbe kože, sedaj pa je dokazano, da so ti žarki prav tako nevarni. Prav tako je izrednega pomena, da optisol (TM) nudi zaščito za več kot osem ur ob le enem nanosu kreme. "

Oxonica ob tem poudarja, da je potrebno sončne kreme z optisolom (TM) večkrat nanesti pri plavanju, potenju, poškodbah kože in podobnem.

Dodatne informacije je mogoče najti na www.oxonica.com

Optisol(TM) in Envirox(TM) sta blagovni znamki Oxonice.

Oxonica

Sonia Bouzid, 01865 856 728

PR & Marketing Communications

sonia.bouzid@oxonica.com

ali

Vortex PR

Nigel Robson, 01481 233080/ +44 1481 233080

Nigel@vortexpr.com