O-STA

Kyocera Document Solutions je prejela Nagrado za industrijsko tehnologijo

Ljubljana, 8. 9. 2020 - KYOCERA Document Solutions Corporation, ki jo vodi predsednik Norihiko Ina, z veseljem sporoča, da je prejela Nagrado za industrijsko tehnologijo, ki jo že 70. leto zapored podeljuje Združenje industrijskih raziskav v Osaki. Nagrade za industrijsko tehnologijo podeljujejo za spodbujanje razvoja znanosti in tehnologije ter za spodbujanje mladih raziskovalcev in inženirjev.

Nagrado za industrijsko tehnologijo podeljujejo podjetjem, ki so članice združenja, z namenom promocije znanosti in v spodbudo mladih raziskovalcem in inženirjem. Tokratno nagrado so podeli posameznikom, ki so pomembno prispevali k razvoju tehnologije vzdrževanja tiskalniških glav z uporabo sistema s čistilnimi raztopinami. Tehnologija je uporabljena pri razvoju prvega Kyocerinega produkcijskega tiskalnika TASKalfa Pro 15000c in omogoča samodejno čiščenje glav tiskalnika.

Da bi ohranili kakovost tiskanja Inkjet tiskalnika, je potrebno odstraniti umazanijo in posušeno odvečno črnilo, ki ostane na površini tiskalne glave. V ta namen so razvili edinstveno čistilno raztopino, ki raztopi posušeno črnilo. Raztopino dovaja iz posebne šobe na koncu glave na rezilo, ki obriše površino glave. Poleg tega pa tehnologija vključuje tudi čistilni sistem, ki uporablja čistilno raztopino za zaključno brisanje in čiščenje samega rezila. Tiskalnik lahko tako brez vzdrževanja natisne do 60 milijonov izpisov formata A4.

Kyocera se ponaša z bogatimi izkušnjami razvoja tehnologije, ki temelji na sestavnih delih z dolgo življenjsko dobo. Zato pri tiskalnikih in večnamenskih napravah Kyocera zelo dolgo časa ni potrebno menjati vitalnih delov naprave, kot sta na primer valj in boben naprave. Naprave Kyocera se tako ponašajo z zelo majhnim vplivom na okolje, kar velja tudi za novi Inkjet produkcijski tiskalnik. Obljubljajo, da si bodo še naprej prizadevali za razvoj izdelkov, ki ponujajo večjo zanesljivost z nižjimi stroški.

Oglejte si video posnetke, ki predstavljajo opisano tehnologijo.


Več informacij o produkcijskem tiskalniku TASKalfa Pro 15000c.


#


O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions Europe B.V. je skupina podjetij v lasti Kyocera Document Solutions Inc., vodilnega ponudnika rešitev za upravljanje z dokumenti s sedežem v Osaki na Japonskem. Portfelj družbe vključuje zanesljive in okolju prijazne večopravilne naprave in tiskalnike ter poslovne aplikacije in svetovalne storitve, ki strankam omogočajo optimizacijo in upravljanje delovnega toka dokumentov ter izboljšanje učinkovitosti. S strokovnim znanjem in kulturo sočutnega partnerstva, je cilj podjetja pomagati organizacijam izkoristiti znanje, ki spodbuja razvoj in prinaša spremembe.

Kyocera Document Solutions Inc. je ena od ključnih družb, ki sestavljajo korporacijo Kyocera Corporation, vodilnega dobavitelja polprevodniških paketov, industrijskih in avtomobilskih komponent, elektronskih naprav, sistemov za proizvodnjo sončne energije in mobilnih telefonov. V poslovnem letu, ki se je končalo 31. marca 2018, je konsolidirana neto prodaja podjetja Kyocera znašala 1,58 bilijona jenov (približno 14,9 milijarde USD). Kyocera se je uvrstila na seznam "Derwent Top 100 Global Innovators 2018-19", ki ga izdaja Clarivate Analytics in je na Forbesovi lestvici največjih javnih delnic na svetovnem trgu "Global 2000" uvrščena na 612 mesto. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.si.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja razvoj in prodaja rešitev za upravljanje z dokumenti, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.