O-STA

Nova srečka Čebelarka

Slovenski čebelarji skupaj praskali nove srečke čebelarke

Ljubljana, 14. september 2020 - Loterija Slovenije in Čebelarska zveza Slovenije sta minulo soboto na dobrodelnem dogodku Čebelarske zveze Slovenije predstavili novo srečko Čebelarko, ki je plod partnerskega sodelovanja med organizacijama. Za udeležence dogodka so organizirali Srečkanje, skupinsko praskanje srečk, s čimer so zbranim čebelarjem omogočili, da so srečo s Čebelarko lovili med prvimi. Zbrane je v okviru Srečkanja nagovoril tudi nosilec bronaste medalje na svetovnem prvenstvu v paraplezanju, Gregor Selak.

"Zavedamo se, kako plemenito poslanstvo je skrb za čebele in ustvarjanje izdelkov iz medu. V ozadju se skriva velika odgovornost, ki jo nosimo tudi v Loteriji Slovenije, kjer skrbimo za varno in odgovorno prirejanje iger na srečo. In kadar ima neko sodelovanje tako trdne temelje, je sreča za vse zagotovljena. Zato, hvala Čebelarski zvezi Slovenije za partnerstvo, ki se odraža v skupni srečki Čebelarka in drugih skupnih projektih," je na dogodku dejala mag. Mateja Slamnik Kos z Loterije Slovenije.

Loterija Slovenije in Čebelarska zveza Slovenije si v okviru sodelovanja prizadevata pomen čebelarstva in čebel čim bolj približati ranljivim skupinam. Poleg skupne srečke Čebelarka so pred časom izdali predstavitveno publikacijo o čebelah v brajici ter izdelali učni čebelnjak z desetimi panji za usposabljanje in terapevtske dejavnosti v mariborskem Varstveno delovnem centru za ljudi s posebnimi potrebami.

Srečkanje - trenutek, ki ustvarja srečo za vse

Bistvo Srečkanja, ki prinaša skupinsko praskanje srečk, je v ozaveščanju prebivalstva, da s sodelovanjem v igrah Loterije Slovenije pripomorejo k stabilnemu financiranju slovenskih invalidskih, športnih in humanitarnih organizacij. Prav zato je zbrane nagovoril tudi vrhunski parašportnik, nosilec bronaste medalje na svetovnem prvenstvu v paraplezanju, Gregor Selak: "Leta 2014 so mi diagnosticirali multiplo sklerozo in svet se mi je podrl. Prehoditi nisem mogel niti 100 metrov in nisem si upal pomisliti, da bom še kdaj v življenju lahko plezal. Počasi so me zdravniki postavili na noge, prisluhnil sem svojemu telesu in začel trenirati. Zadnja tri leta pred svetovnim prvenstvom sem treniral tudi po petkrat na teden in nato osvojil bronasto medaljo. Zato želim ljudem sporočiti, naj bodo pozitivni, naj najdejo veselje do življenja, naj se obdajo z dobrimi ljudmi. Rad pa bi se zahvalil tudi vsem, ki sodelujete v igrah Loto, Eurojackpot ali praskate srečke, ker s tem pomagate tudi meni in ostalim športnikom invalidom."

Srečka Čebelarka, s katero je Loterija Slovenije prvič izvedla Srečkanje, je že na voljo na prodajnih mestih Loterije Slovenije. Prinaša 30 glavnih dobitkov v vrednosti po 3.000 evrov, cena srečke je 3 evre.

Priloge:

  • Slika 1: Udeleženci dobrodelne prireditve "Korak zase, korak za sladkorčke.

  • Slika 2: Gregor Selak, slovenski paralimpijec.

  • Slika 3: Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec, županja Občine Lukovica mag. Olga Vrankar in predsednik ČZS Boštjan Noč praskajo srečko Čebelarka.

Foto: arhiv ČZS.

O Loteriji Slovenije:

Loterija Slovenije je družba z izjemnim poslanstvom: ustvarja zabavne in varne loterijske igre, ki jim zaupajo udeleženci in splošna javnost. Kot strateška naložba države skrbi za družbeno odgovorno prirejanje iger in sofinancira slovenske invalidske, humanitarne in športne organizacije. Zbrana koncesijska sredstva omogočajo izvajanje številnih humanitarnih in invalidskih projektov, podpirajo vrhunski šport in športno vzgojo otrok in mladine, omogočajo izvedbo športnih dogodkov in financirajo izgradnjo objektov.