O-STA

SL Green praznuje zgodovinsko odprtje zgradbe One Vanderbilt Avenue

Kar 427 metrov visoka stolpnica na novo definira obzorje Manhattna, preobraža sodobno delovno okolje in utrjuje prihodnost New Yorka

Predstavljena je bila zasebna, 220 milijonov dolarjev vredna naložba družbe SL Green v javno sfero, vključno z javnim trgom, tranzitno dvorano in izboljšavami, ki večajo kapacitete postaje Grand Central Terminal

NEW YORK - (BUSINESS WIRE) - SL Green Realty Corp. (NYSE: SLG), največji lastnik poslovnih prostorov na Manhattnu, je danes skupaj s partnerjema Hines in Korejskim nacionalnim pokojninskim skladom (National Pension Service of Korea) obeležil odprtje One Vanderbilt Avenue, vratolomno visokega nebotičnika v srcu East Midtowna. Vodstvu SL Greena so se pri rezanju traku pridružili vladni in prometni uradniki, predstavniki delavcev, najemniki in nosilci projekta in proslavili uradno odprtje najnovejše ikonične zgradbe v New Yorku. Zgradba je 11. septembra prejela uradno začasno uporabno dovoljenje.

Obvestilo za javnost vsebuje multimedijske vsebine. V polnem obsegu je na voljo na naslovu https://www.businesswire.com/news/home/20200914005672/en/

PODNAPIS: One Vanderbilt, ki sega 427 metrov visoko in ima za prek 50,000 kvadratnih metrov prostorov, nudi edinstven paket udobnosti, inovativnega pisarniškega dizajna, tehnoloških možnosti, vrhunskih trajnostnih praks in prvovrstno lokacijo na pragu postaje Grand Central Terminal. Ikonična stolpnica je najvišji poslovni nebotičnik v osrednjem delu Manhattna. (Foto: Business Wire)

One Vanderbilt, ki sega 427 metrov visoko, je novi sedež mnogih v svetu vodilnih finančnih, bančnih, odvetniških in nepremičninskih družb in je oddan v približno 70 odstotkih. Na prek 50,000 kvadratnih metrih prostora nudi nepredstavljiv paket udobnosti, inovativnega pisarniškega dizajna, tehnoloških možnosti, vrhunskih trajnostnih praks in prvovrstno lokacijo na pragu postaje Grand Central Terminal.

"Danes ponosno uradno odpiramo One Vanderbilt Avenue, s katerim dodajamo nov spomenik edinstvenemu obzorju Manhattna, prispevamo k revitalizacij East Midtowna in razglašamo svetlo prihodnost za najboljše mesto na svetu," je povedal Marc Holliday, predsednik in izvršni direktor družbe SL Green. "One Vanderbilt je že najboljši naslov v Manhattnu, je sedež v svetu vodilnih podjetij in dom najbolj neverjetnih prostorov in razgledov v New Yorku. One Vanderbilt je tudi dokaz tega, kako lahko javno-zasebno partnerstvo okrepi New York in z veseljem danes Newyorčanom predajamo edinstveno množico zasebno financiranih izboljšav znotraj in okoli postaje Grand Central Terminal."

Javno-zasebno partnerstvo

One Vanderbilt je primer novega modela za to, kako lahko zasebni sektor in vlade sodelujejo pri zagotavljajo ključnih potreb javne infrastrukture. Gre za partnerstvo z mestom New York in družbo javnega prometa Metropolitan Transportation Authority (MTA) v okviru zgodovinske urbanistične preobrazbe East Midtowna.

SL Green je danes proslavil tudi predstavitev 220 milijonov dolarjev vrednih popravkov v javnem prostoru in na potniško-prometni infrastrukturi, ki bodo pomagali omiliti zamaške in pretirano gnečo na peronih podzemne železnice, izboljšali pretok znotraj in okoli terminala in ustvariti nove, neposredne dostope do regionalnih železniških povezav.

Med infrastrukturne izboljšave spadajo nova 1200 kvadratnih metrov velika tranzitna dvorana znotraj nebotičnika, ki nudi izboljšanje povezave do železnice Metro-North, povezava za izmenični prevoz do Times Squarea, in načrtovana železniška postaja Long Island, ki je del projekta East Side Access. Takoj zraven tranzitne dvorane je nov 4300 kvadratnih metrov velik trg na aveniji Vanderbilt med ulicama East 42nd Street in 43rd Street.

SL Green je zgradil tudi dva nova ulična dostopa do podzemne železnice in znova odprl pasažo Mobil, ki povezuje postajo Grand Central z novim vhodom na jugovzhodnem vogalu ulice 42nd Street in Avenije Lexington. Pretok znotraj podzemne postaje Grand Centra je prav tako močno izboljšan, saj je bila prostornina mednastropja povečana za 37 odstotkov, za lažji dostop so bile dodane stopnice med mednastropjem in peroni linij 4, 5, 6 in 7, vključno z novim invalidskim dvigalom, nove so tudi pomične stopnice in dvigala, vrtljiva vratca, vrata in stopnice pri povezavi za izmenični prevoz na Times Square.

Te novosti bodo omilile zamaške na peronih, kar bo omogočilo prehod vsaj enega dodatnega vlaka na uro.

Izboljšave družbe SL Green na postaji Grand Central Terminal se dopolnjujejo s projektom MTA 42 St Connection. Ko bo projekt zaključen, bo zagotovil bolj neposredno povezavo za tranzitni koridor pod ulico 42 Street, s čimer bo prehod lažji, zmanjšan bo prestopni čas za stranke in izboljšan bo dostop za invalide, povezava za izmenični promet na ulici 42 Street pa bo dostopnejša.

Dnevno koridor na ulici 42 Street prečka več kot 1,1 milijona ljudi, kar je število, ki presega celotno dnevno število potnikov na podzemni in avtobusih v Bostonu.

"Ko gradimo bolj pošteno in boljše mesto, bomo bolj kot kadar koli potrebovali obzirne urbanistične projekte, kot je projekt One Vanderbilt," je povedal župan Bill de Blasio. "Tovrstna javno-zasebna partnerstva bodo New Yorku pomagala, da se vrne močnejši in sočasno revitalizira velika poslovna vozlišča, kakršno je Midtown East. Ponosen sem, da sem danes skupaj z našimi parterji v poslovni skupnosti in veselim se sodelovanja z njimi pri drugih drznih in ambicioznih projektih v prihodnosti."

"Bolj kod kadar koli prej moramo sedaj svojim someščanom pokazati, da smo še vedno sposobni zagotavljati velike stvari za to mesto. Dokončanje in odprtje zgradbe One Vanderbilt je ena izmed njih. Najbolj pomembno je, da bodo tisti, ki delajo, živijo in potujejo prek območja Grand Central, občutili neposreden učinek na kakovost svojih življenj prek javnih koristi, ki smo jih uspeli zagotoviti," je povedala predsednica soseske Manhattan Gale A. Brewer.

"Nadgradnje peronov podzemne, neposredne povezave do regionalnih linij, nov javni trg pred postajo Grand Central - vse to so pomembne izboljšave, ki bodo tej skupnosti koristile še leta in leta. Rada bi se zahvalila družbi SL Green, da je izjemen partner in da nadaljuje revitalizacijo East Midtowna v eno vodilnih poslovnih okrožij na svetu."

"Urbanistična prenova East Midtowna je pomenila izjemno priložnost za modernizacijo, sočasno pa je povezala novo rast z javnim prevozom in odprtim prostorom," je povedal mestni svetnik Keith Powers. "One Vanderbilt je tako eden prvih večjih projektov, ki je dosegel ta cilj. Vsi se lahko veselimo, da bodo Newyorčani posledično lahko uporabljali nadgrajeno podzemno in javni prostor zunaj postaje Grand Central."

"Grand Central je ena najprometnejših podzemnih postaj v New Yorku oziroma na svetu. Nove vhodne in izhodne kapacitete, ki jih omogočajo te najsodobnejše nadgradnje, bodo olajšale gibanje po postaji in izboljšale izkušnjo strank," je povedal Janno Lieber, predsednik oddelka MTA za gradnjo in razvoj. "Projekt prav tako kaže, kako nov oddelek MTA s pridom uporablja zasebne naložbe za hitrejšo, boljšo in cenejšo izvedbo projektov. One Vanderbilt je dokaz o vnovičnem vzponu East Midtowna in dokončanje projekta East Side Access leta 2022 bo utrdilo vodilni status okrožja."

Sedeži v svetu vodilnih bančnih, finančnih in odvetniški družb

One Vanderbilt, ki se ponaša z zavidanja vredno paleto vrhunskih najemnikov iz sveta financ, bančništva, prava in nepremičnin, je že skoraj 70-odstotno oddan. Med najemnik je najti družbe, kot so TD Securities, vodilna bančna in investicijska družba, ki nudi široko paleto proizvodov in storitev za kapitalski trg, TB Bank, najbolj priročna banka v Ameriki in ena izmed desetih največjih bank v ZDA; družbe zasebnega kapitala, kot so The Carlyle Group, KPS Capital Partners, Oak Hill Advisors, InTandem Capital, SageWind Capital in Sentinel Capital Partners; prestižne odvetniške družbe, kot sta Greenberg Traurig in McDermott Will & Emery; nemška globalna finančna družba DZ Bank; javni nepremičninski investicijski sklad MFA Financial Inc.; ter družba SL Green Realty Corp.

"Za TD kot največjega najemnika gre pri projektu One Vanderbilt za odraz naše rasti in predanosti New Yorku," je povedal Greg Braca, predsednik in izvršni direktor TD Bank, najbolj priročne banke v Ameriki. "Naša želja utrditi več entitet znotraj ene same ikonične zgradbe ustvarja progresiven, k strankam usmerjen kampus za naše sodelavce, stranke in skupnost. One Vanderbilt bo dom številnim poslovnih enotam, med drugim za TD Securities in TD Bank, najbolj priročno banko v Ameriki, in bo ponosno prisoten s TD trgovino v pritličju za naše stranke, ki živijo delajo in obiskujejo Veliko jabolko."

Ikoničen dizajn

Družba Kohn Pedersen Fox (KPF) Associates je odgovorna za ikonični dizajn zgradbe One Vanderbilt, ki sestoji iz štirih med seboj povezanih ravnin, ki se spiralasto dvigajo k nebu. Na dnu nebotičnika več kotnih rezov na južni strani ustvarja vizualen prehod k postaji Grand Central Terminal, razkrivajoč Vanderbiltov vogal terminalove izjemne obrobe - gre za pogled, ki je bil zastrt skoraj stoletje. Terakotasta fasada nebotičnika, ki uporablja enake stropne ploščice, kot jih je najti povsod na postaji Grand Central Terminal, visoki stavbi zagotavlja naravno, svetlo teksturo.

Ameriški arhitekturni inštitut je projekt One Vanderbilt in družbo Kohn Pedersen Fox nagradil s prestižno AIANY nagrado za urbani dizajn za leto 2018.

"Stolpnica One Vanderbilt spominja na zlato obdobje newyorške nebotičniške arhitekture. Gre za štirioglato stolpnico, ki se od tal proti vrhu zožuje in zaključi s špico - ta markanten vrh se na nebu pridružuje zgradbama Empire State in Chrysler," je povedal James von Klemperer, predsednik KPF in glavni oblikovalec. "Dizajn visoki stavbi sočasno daje novo relevantnost v smislu družbenega in okoljskega pomena. Nova zgradba se tako prostorsko kot programsko povezuje s postajo Grand Central Terminal. Zelo veseli smo, da smo lahko oblikovali komercialno stolpnico, ki podpira danes ključni agendi trajnostne gradnje in bogatenja javnega. Projekt se je že izkazal kot pridobitev za East Midtown in tlakuje pot za postopno pomladitev Mathattnovega zgodovinskega osrednjega poslovnega okrožja."

Inovativnost v bivanjski kulturi in trajnostnosti

SL Green je kot ena globalno vodilnih družb, ko gre za okoljske, družbene in upravljavske pobude, v trajnostne element zgradbe One Vanderbilt investirala 17 milijonov ameriških dolarjev, s čimer je stolpnici zagotovila enega najnižjih ogljičnih odtisov med podobnimi stavbami v New Yorku. Stolpnica je bila zgrajena iz armiranega betona, ki v 90 odstotkih sestoji iz recikliranih materialov, ponaša se z najnaprednejšo tehnologijo, vključno z 1,2 MW kogeneracijo, in z 3400-hektolitrskimi zbiralniki deževnice ter regulirano izolacijo za ogrevanje in hlajenje prek visoko zmogljive zasteklitve. One Vanderbilt si lahko obeta vrsto okoljskih pečatov, vključno z najvišjimi LEED in WELL certifikati.

One Vanderbilt bo prav tako del pobude "SL Green Forward" (SL Green naprej), ki spodbuja visoko stopnjo varnosti, čistosti in dobrega počutja za najemnike. Za zgradbo bo v uporabi ena sama univerzalna aplikacija za nadzor dostopa za najemnike, upravljanje z obiskovalci in priklic dvigala, kar bo najemnikom in gostom omogočilo neopazno, brezstično izkušnjo, vključno s krožnimi vratci in dvigali. Zgradba omogoča tehnološke nadzorne mehanizme, kot je filtracija MERV-16 ter večji dotok zunanjega zraka. SL Green je uporabil termovizijsko tehnologijo Silent Sentinel, ki zmore zaznati 100 ljudi na minuto in tako preprečiti dolge čakalne vrste.

Zgradili so jo Newyorčani za Newyorčane

One Vanderbilt, ki je bil dokončan pred ciljnim datumom in za manj, kot je bilo proračunsko načrtovano, so gradile povsem sindikalno organizirane ekipe pod vodstvom družbe Construction Manager AECOM Tishman, ki je tekom skoraj štirih let vključevala več kot 3000 delavcev. Ko je bilo delo na vrhuncu, je bilo na gradbišču dnevno več kot 1400 delavcev. V projektu je bilo uporabljenih tudi skoraj 50 podizvajalcev. Ikonična stolpnica sestoji iz več kot 26.000 ton ameriškega jekla in 68.000 kubičnih metrov betona.

Predanost delavcem, ki so včlanjeni v sindikate, se bo v zgradbi One Vanderbilt nadaljevala tudi v prihodnosti. Ob polni zasedenosti bo One Vanderbilt deloval s pomočjo skoraj 150 zaposlenih, ki so člani sindikata, pri čemer bodo zastopani sindikati, kot so 32BJ SEIU, Local 94 in NUSOG.

"Zaradi partnerstva med SL Green 1 in sindikatom 32BJ na naslovu 1 Vanderbilt bo delavski razred v New Yorku pridobil kakovostna delovna mesta v obdobju, ko je to zelo potrebno," je povedal Kyle Braggm predsednik 32BJ SEIU. "Ta projekt sredi pandemije kaže, kako lahko nov razvoj dogodkov zagotovi priložnosti za storitvene delavce in njihove družine in skupnosti."

"One Vanderbilt dobro ponazarja vrednote, ki so definirale Geralda Hinesa in njegovo dediščino združevanja vodilnih partnerjev in ikoničnih projektov. Njegov čudovit dizajn spoštuje odgovornost do razvijajoče se tradicije stolpnic v New Yorku," je dodal Tommy Craig, direktor pri družbi Hines. "Brezhibna izvedba, in to kljub številnim izzivom v zadnjem desetletju, odraža kakovost in trdo delo celotne ekipe ter moč partnerstva SL Green-Hines."

"Radi bi se zahvalili družbi SL Green za njihovo vizijo in vodenje ter za to, da so nas vključili v ta projekt," je povedal Badame, predsednik družbe AECOM Tishman. "Ta zgradba ni zgolj simbol novega vzpona Midtown East, je tudi simbol vzdržljivosti New Yorka in poklon tisočim trgovcem, ki so mu pomagali zacveteti in so gradili v tem mestu. Že v preteklosti smo gradili newyorške ikone, to smo naredili tukaj in vemo, da bomo to storili spet."

Edinstveno udobje, vključno z restavracijo s kuharskim mojstrom Danielom Bouludom in razgledno teraso

V prvem četrtletju leta 2021 bo restavracijo v zgradbi One Vanderbilt odprl svetovni znani kuharski mojster Daniel Boulud. Imenovala se bo Le Pavillon, raztezala se bo na 3400 kvadratnih metrih z vratolomnim, 18-metrskim stropom, in sicer v jugovzhodnem kotu drugega nadstropja, nasproti postaje Grand Central in z izjemnim pogledom na zgradbo Chrysler.

"Vzhičen sem, da imam priložnost v zgradbi One Vanderbilt priklicati v življenje Le Pavillon. Brez predaha delamo na tem, da bi v osrčju Midtowna ustvarili oazo hrane, v kateri bi lahko vsi uživali. Naš jedilnik bo osredotočen na morsko hrano in zelenjavo z močnimi lokalnimi in sezonskimi vplivi. Le Pavillon povezuje arhitekturo in naravo ter hkrati slavi vse lepote New Yorka," je povedal kuharski mojster Daniel Boulud.

Vsi najemniki v stavbi bodo imeli dostop do paketa, ki je med poslovnimi stavbami v New Yorku brez primere, vključno z 9000 kvadratov velikim nadstropjem ugodnosti z velikimi prostori za srečanja, klubskim salonom, izbrano ponudbo hrane in izjemno teraso nasproti postaje Grand Central, vse namenjeno izključno najemnikom. Nadstropja s pisarnami imajo strope v višini od 4,4 do 7,3 metra, etažne plošče brez stebrov, neverjetne 360-stopinjske razglede skozi okna, ki segajo od tal do stropa, in infrastrukturo najvišjega razreda. One Vanderbilt bo imel tudi observatorij z drugo najvišjo razgledno teraso v New Yorku.

Dvajset let v nastajanju

Popotovanje zgradbe One Vanderbilt se je začelo leta 2001, ko je SL Green kupil 317 Madison Avenue, prvo od štirih stavb, ki so pred tem stale na tej lokaciji. Še dve stavbi - 331 Madison Avenue in 48 East 43rd Street - sta bili kupljeni leta 2007, zadnja - 51 East 42nd Street - pa leta 2011. Prvotni načrti za One Vanderbilt so bili napovedani leta 2013 kot del prvotnih načrtov mesta za urbanistično prenovo East Midtowna, nakar je bil nadgrajen načrt predstavljen leta 2014 kot del prenove koridorja Vanderbilt, ki je vključevala za 220 milijonov dolarjev investicij v javne izboljšave v območje postaje Grand Central Terminal. One Vanderbilt je mestni svet soglasn potrdil maja 2015 in rušilna dela so se začela še isto leto. Uradni temeljni kamen za One Vanderbilt je bil postavljen oktobra 2016. Leta 2017 je bilo ustanovljeno skupno podjetje z Hines in Korejskim nacionalnim pokojninskim skladom.

"Šlo je za doslej najbolj kompleksen izziv za nas, saj so bile na vsakem koraku neštete regulatorne, politične, pravne in tehnične ovire. Pogosto je bilo težko, a zdržali smo zaradi naše vere v to mesto in ta projekt," je povedal Andrew Mathias, predsednik družbe SL Green Realty Corp.

Food1st

Food1st je neprofiten sklad, ki ga je SL Green zagnal aprila v partnerstvu s kuharskim mojstrom Danielom Bouludujem, da bi se spopadel s pomanjkanjem hrane v New Yorku, ki se je v zadnjih petih mesecih poglobilo. Misija Food1st je pomagati nahraniti Newyorčane in delavce v urgentnih službah, ki imajo omejen dostop do hrane, in sicer prek partnerstev s ponudniki hrane na način, ki hkrati pomaga revitalizirati industrijo storitev hrane v New Yorku v časih, ko to delavci v tem sektorju najbolj potrebujejo. Food1st je zbral več kot tri milijone dolarjev in doslej zagotovil skoraj 350.000 brezplačnih obrokov.

V čast otvoritvi so partnerji v projektu One Vanderbilt prispevali 100,000 dolarjev skladu Food1st za pripravo in dostavo skoraj 15.000 obrokov 14. septembra tistim, ki so v stiski. 2000 od teh obrokov je bilo dostavljeno skupnostim v Južnem Bronxu, vključno z 1000 obroki delavcem v prvih bojnih vrstah v bolnišnici Lincoln.

"Za mojo skupnost v Južnem Bonxu je dostop do kakovostne in varne hrane trajen problem, ki ga je Covid-19 še močno poslabšal," je povedal mestni svetnik Rafael Salamanca mlajši. "Hvaležni smo partnerjem projekta One Vanderbilt in vsem na Food1st za njihovo predanost vsem Newyorčanom in da so nas spomnili, da smo skupaj močnejši."

Za ogled dodatnih fotografij in videoposnetkov dogodkov s tega dne na One Vanderbilt obiščite to povezavo.

O družbi SL Green

SL Green Realty Corp., ki je del indeksa S&P 500 in največji lastnik poslovnih prostorov na Manhattnu, je polno integriran nepremičninski investicijski sklad oziroma REIT. Primarno se osredotoča na nakupe, upravljanje in maksimiranje vrednosti tržnih nepremičnin na Manhattnu. 30. junija 2020 je imel SL Green deleže v 96 zgradbah s skupno kvadraturo 12,5 milijona kvadratnih metrov. V to so spadali lastniški deleži za 8.7 milijona kvadrantih metrov v stavbah na Manhattnu in za 3.4 milijona kvadratnih metrov v obliki zavarovanja za dolg in prednostne lastniške investicije.

O podjetju Hines

Hines je zasebno globalno podjetje za vlaganje v nepremičnine, ki je bilo ustanovljeno leta 1957 in je prisotno v 225 mestih v 25 državah. Hines upravlja s premoženjem, vrednim približno 144,1 milijarde ameriških dolarjev, vključno z 75,5 milijardami ameriških dolarjev, katerih investicijski upravitelj je Hines - tudi nepremičninsko premoženje - in 68,6 milijardami ameriških dolarjev, za katere Hines nudi storitve tretjim osebam. Podjetje ima trenutno po vsem svetu v teku 165 projektov novogradenj. Od svoje ustanovitve je Hines zgradil, prenovil ali kupil 1426 nepremičnin v skupni velikosti prek 144 milijonov kvadratnih metrov. Trenutni portfelj podjetja na področju nepremičnin in upravljanja s premoženjem vključuje 576 nepremičnin v skupni velikosti več kot 75 milijonov kvadratnih metrov. Z obsežnimi izkušnjami z vlaganjem v celotnem spektru tveganj in vse tipe nepremičnin ter pionirsko predanostjo trajnostni usmerjenosti je Hines ena največjih in najbolj spoštovanih nepremičninskih organizacij na svetu. Za več informacij obiščite www.hines.com.

Izjave o prihodnosti

To obvestilo vsebuje določene izjave, ki se ji lahko označi kot "izjave o prihodnosti" v smislu, opredeljenem v ameriškem zakonu o zasebnih tožbah glede vrednostnih papirjev iz leta 1995, in jih pokrivajo določbe o varnem pristanu znotraj tega zakona. Vse izjave, razen izjav o zgodovinskih dejstvih, ki so del tega obvestila in so povezane z aktivnostmi, dogodki ali razvojem dogodkov, ki pričakujemo, verjamemo ali predvidevamo, da se bodo ali se lahko zgodijo v prihodnosti, so izjave o prihodnosti. Izjave o prihodnosti niso zagotovilo za prihodnje rezultate in svarimo vas, da se na njih ne zanašate pretirano. Izjave o prihodnosti je v splošnem moč prepoznati po besedah, ko so "lahko", "bo", "bi moral", "pričakovati", "predvidevati", "ocenjevati", "verjeti", "nameravati", "napovedovati", "nadaljevati" ali nikalne ustreznice teh besed ter druge podobne besede in izrazi. Izjave o prihodnosti v tem obvestilu so predmet številnih tveganj, mnoga izmed njih onkraj našega nadzora, ki lahko privedejo do bistvenih odstopanj v dejanskih rezultatih in dosežkih. Elementi in tveganja, zaradi katerih bi se lahko dejanski rezultati razlikovali od tistih v izjavah o prihodnosti, so opisani v naših javnih objavah pri Komisiji za vrednostne papirje in borzo. Med njih med drugim spadajo možna tveganja in negotovosti, povezana z novim kronavirusom.

Vir: SL Green Realty Corp.

Izvorna različica je na voljo na businesswire.com na naslovu https://www.businesswire.com/news/home/20200914005672/en/

Kontakti

Matt DiLiberto
Glavni finančni direktor
212.594.2700