O-STA

American Express je sporočil, da bo razširil letališke čakalnice Centurion® na dveh večjih ameriških letališčih ter se pripravlja, da bo sprejel potnike ob upoštevanju novih zdravstvenih in varnostnih ukrepov

  • AMERICAN EXPRESS NAMERAVA OBČUTNO RAZŠIRITI IN IZBOLJŠATI OBSTOJEČE ČAKALNICE CENTURION NA LETALIŠČU LAGUARDIA V NEW YORKU IN NA MEDNARODNEM LETALIŠČU MCCARRAN V LAS VEGASU

  • AMERICAN EXPRESS UVAJA NOVE ZDRAVSTVENE IN VARNOSTNE PROTOKOLE KOT DEL ZAVEZE PROGRAMA CENTURION LOUNGE

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- American Express (NYSE: AXP) je danes sporočil, da namerava razširiti dve izmed svojih značilnih letaliških čakalnic Centurion ter predstavil zavezo programa Centurion Lounge, nabor novih zdravstvenih in varnostnih protokolov in praks, ki bodo veljala v vseh čakalnicah Centurion po njihovem odprtju (nekatere se bodo ponovno odprle že v začetku oktobra). Čakalnica na letališču LaGuardia v New Yorku (LGA) bo prestavljena na večjo lokacijo v popolnoma novem terminalu B, medtem ko bo obstoječa čakalnica na mednarodnem letališču McCarran v Las Vegasu (LAS), kot je bilo že napovedano, razširjena in prenovljena.

To sporočilo za medije vsebuje večpredstavnostne vsebine. Oglejte si celotno objavo na: https://www.businesswire.com/news/home/20200916005291/en/

"Zdravje, varnost in udobje naših članov in kolegov ostaja naša glavna prioriteta, medtem ko se pripravljamo na razširitev in ponovno odprtje naših slavnih čakalnic Centurion po vsem svetu," je dejal Alexander Lee, podpredsednik oddelka za potovalne izkušnje in ugodnosti. "Menimo, da so popotovanja ključni del življenjskih slogov naših članov, in podobno kot oni se tudi mi veselimo dneva, ko bomo znova lahko potovali po svetu - veselimo se, da jih bomo lahko že kmalu znova sprejeli v svoje čakalnice Centurion."

Nadgradnja izkušnje čakalnic Centurion na letališčih LAS in LGA:

Prenove čakalnic Centurion na letališču LaGuardia v New Yorku in mednarodnem letališču McCarran v Las Vegasu bodo zaključene v letu 2021. Razširjeni čakalnici bosta nudili sobo z dobrinami za naše člane, ko bodo lahko znova potovali.

  • Velikost čakalnice Centurion na letališču LGA se bo podvojila, čakalnica pa bo prestavljena na popolnoma nov, moderen terminal B, ki se nahaja na območju po varnostnih pregledih. Nova čakalnica bo vsebovala družinsko sobo, dodatne prostore za delo, zasebne sobe za telefoniranje in nudila razglede na mesto New York.

  • Prostornina prve čakalnice Centurion, ki se je odprla na letališču LAS leta 2013, se bo s skoraj 840 kvadratnih metrov povečala na 1.245 kvadratnih metrov. Prenovljena čakalnica bo zajemala dodatne večnamenske prostore, nove zasebne sobe za telefoniranje, prenovljeno recepcijo, prostore za delo in še več.

American Express si hkrati prizadeva, da bi letos odprl tudi svoje najnovejše čakalnice na letališču John F. Kennedy v New Yorku, letališču Heathrow v Londonu in na mednarodnem letališču Denver.

Ustvarjati zdravo in varno okolje na podlagi zaveze programa Centurion Lounge:

Medtem ko so naše čakalnice Centurion še naprej zaprte zaradi covida-19, je American Express predstavil zavezo Centurion Lounge, da bi še dodatno okrepil zdravje in varnost svojih članov in sodelavcev, ko se bodo čakalnice ponovno odprle.

Poročilo kazalnika trendov Amex Trendex* podjetja American Express kaže, da skoraj dve tretjini uporabnikov trdita, da so zdravstveni in varnostni protokoli in postopki (39%) ali pa fleksibilnost (25%) najpomembnejši pri rezervaciji prihodnjih potovanj.

Člane naše Centurion kartice bodo pričakale nove zdravstvene in varnostne prakse, kot so sedežni red z upoštevanjem razdalje, zmanjšane kapacitete, pogostejše čiščenje, pravilo nošenja mask ali drugega pokrivala nosu in ust pri vstopu v čakalnico, postreženi obroki namesto samopostrežbe itn. Za prijavo brez fizičnega kontakta si lahko naši uporabniki namestijo aplikacijo American Express® ter uporabijo njeno funkcijo mobilne prijave. Ti protokoli bodo nenehno pregledovani na podlagi potreb članov in zahtev državnih in lokalnih oblasti ter zdravstvenih inštitucij. Več o tem na: thecenturionlounge.com/reopening.

Nekateri trenutno sicer morda še niso pripravljeni na vnovična potovanja, vendar pa je poročilo Amex Trendex* pokazalo, da več kot polovica uporabnikov (56%), ki ponavadi potujejo znotraj Združenih držav Amerike (ZDA), meni, da bodo pripravljeni potovati znotraj ZDA v roku šestih mesecev. American Express presoja, kdaj ponovno odpreti svoje čakalnice Centurion na podlagi več faktorjev, vključno z razširjenostjo primerov covida-19 v lokalnih skupnostih ter se bo ponovnega odprtja čakalnic lotil postopoma. Podjetje pričakuje, da bo lahko odprlo čakalnici Centurion na letališču Seattle-Tacoma in mednarodnem letališču Filadelfija 5. oktobra leta 2020, nato pa bo sledilo še več čakalnic.

*Metodologija kazalnika Amex Trendex:
To spletno anketo je izvedla agencija Morning Consult med 18. in 20. avgustom 2020 na nacionalnem vzorcu 2.000 potnikov iz splošne populacije, ki prihajajo iz gospodinjstev z zaslužkom vsaj 70.000 ameriških dolarjev na leto, so starejši od 18 let ter so leta 2019 potovali vsaj enkrat potovali z letalom. Območje odstopanja od rezultatov ankete zajema 2 odstotni točki več ali manj.

O AMERICAN EXPRESS

American Express je globalno storitveno podjetje, ki strankam zagotavlja dostop do izdelkov, spoznanj in izkušenj, ki obogatijo življenja in gradijo poslovne uspehe. Za več informacij obiščite americanexpress.com in se povežite z nami preko facebook.com/americanexpress, instagram.com/americanexpress, linkedin.com/company/american-express, twitter.com/americanexpress inyoutube.com/americanexpress.

Najpomembnejše povezave do izdelkov, storitev in informacij glede družbene odgovornosti: plačilne in kreditne kartice, poslovne kreditne kartice, potovalne storitve, darilne kartice, predplačniške kartice, trgovske storitve, Accertify, InAuth, korporativne kartice, poslovna potovanja in družbena odgovornost.

O CENTURION LOUNGE

Centurion Lounge je posebni program letaliških čakalnic v sklopu širšega programa American Express Global Lounge Collection, ki zajema dostop do čakalnic Centurion podjetja American Express, mednarodnih čakalnic tega podjetja, kluba Delta Sky za člane, ki letijo z Delto, prioritetne kartice Priority PassTM za določene čakalnice ob prijavi, do čakalnic Airspace, MAG U.S. Escape in Plaza Premium - vse skupaj več kot 1.300 čakalnic v 140 državah in kmalu še več.

Dostop do programa Centurion Lounge je dodatna ter ekskluzivna ugodnost članov, ki imajo v lasti platinasto kartico ali kartico Delta SkyMiles®, ter članov programa Centurion. Člani s platinasto kartico lahko vstopajo v čakalnice skupaj z največ dvema sopotnikoma brez dodatnih stroškov. Člani programa Centurion pa lahko vstopajo skupaj z bližnjimi družinskimi člani ali pa z največ dvema sopotnikoma. Oboji lahko dokupijo dostop za dodatne goste po 50 ameriških dolarjev na osebo. Člani s kartico Delta SkyMiles® pa lahko povabijo še največ dve osebi, vendar za njiju prav tako doplačajo 50 ameriških dolarjev po osebi.

Lokacije: po vsem svetu.

Oglejte si izvorno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200916005291/en/

Kontakti

AMERICAN EXPRESS
Margot Leeds
Margot.Leeds@aexp.com

Vir: American Express Company

Multimedija:

Prikaz čakalnice Centurion na letališču LaGuardia v New Yorku (Foto: Business Wire)

Novi zdravstveni in varnostni protokoli na podlagi zaveze programa Centurion Lounge (Foto: Business Wire)


Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjatiz izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.