O-STA

Vsa gospodinjstva prejela zemljevid mestnega kolesarskega omrežja

elenje, 18. september 2020 - V zadnjem obdobju smo v Mestni občini Velenje uredili skoraj 20 km kolesarskih povezav. V okviru projekta Mestno kolesarsko omrežje - vzhod smo že pred nekaj meseci dogradili 13 odsekov kolesarskih povezav v skupni dolžini 10.151 m, v okviru projekta CTN Mestno kolesarsko omrežje - center bomo kmalu končali z izgradnjo 650 metrov kolesarskih poti in 17 kolesarskih parkirišč, kmalu pa bomo končali tudi z izvedbo projekta CTN Mestno kolesarsko omrežje - zahod, v okviru katerega smo zgradili 8.171 metrov kolesarskih poti, štiri pokrita kolesarska parkirišča, dve novi Bicy postaji in zunanja parkirišča za skoraj 200 koles. In ta teden, ko Velenje praznuje, so vsa gospodinjstva prejela zemljevid mestnega kolesarskega omrežja ter nekaj praktičnimi napotki za kolesarjenje.

Da bi naši občanke in občani nove kolesarske povezave spoznali, smo v sredo, 16. septembra, na pobudo podžupana v začasnem opravljanju funkcije župana Mestne občine Velenje Petra Dermola postali Velenje na koleščkih. Na petih lokacijah v Velenju:

- pri kampu ob Velenjskem jezeru,

- na Gorici ob kolesarski stezi pod Vilo Herberstein,

- na kolesarski stezi ob Paki pri Vrtcu Lučka,

- na kolesarski stezi ob Vodnikovi cesti med osnovnima šolama Antona Aškerca in Gustava Šiliha in

- v Sončnem parku pri sončni uri

smo postavili kontrolne točke, ki so bile označene s tablo Velenje na koleščkih. Na eni izmed njih so lahko občani prevzeli kontrolni kartonček in vsak, ki je želel sodelovati, je moral obiskati tri od petih kontrolnih točk ter pridobiti 3 žige (na različnih lokacijah). Žige je bilo seveda potrebno zbrati na koleščkih, s kolesom, skirojem, rolerji, rolko, na kotalkah ...

Akcijo Velenje na koleščkih bomo ponovili tudi jutri, 19. septembra, med 8. in 13. uro, pod enakimi pogoji z istimi kontrolnimi točkami.

Vsak občan, ki bo zbral tri žige, je v nedeljo, 20. septembra, med 9.30 in 11. uro vabljen na Titov trg na zaključek akcije Velenje na koleščkih. Za nagrado bo lahko vsak svoj kartonček zamenjal za promocijsko majčko. Ker je 20. september občinski praznik, pa bomo ob 10. uri na Titovem trgu pripravili tudi krajši koncert Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje.

Prijazno vabljeni k sodelovanju!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje