O-STA

Včeraj podelili najvišja občinska priznanja

Velenje, 18. september 2020 - Včeraj popoldan smo v velenjskem domu kulture razglasili letošnje občinske nagrajence. Najvišja občinska priznanja sta podelila podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Mestne občine Velenje Peter Dermol in predsednica Komisije za priznanja Aleksandra Vasiljević.

Častni občan Mestne občine Velenje je postal Ciril Cesar za uspešno delovanje na področju kiparstva ter pomemben prispevek k prepoznavnemu industrijskemu oblikovanju.

Grbe Mestne občine Velenje so prejeli: Pikin festival za uspešno 30-letno delovanje pri spodbujanju otroške ustvarjalnosti in domišljije, Območna organizacija Rdečega križa Velenje za uspešno humanitarno delovanje in prispevek k širjenju prostovoljstva in Zdravstveni dom Velenje za strokovno delovanje na področju primarnega zdravstva.

Plakete Mestne občine Velenje so prejeli: Društvo brigadirjev Velenje za uspešno 10-letno delovanje in spodbujanje solidarnosti ter prostovoljstva, Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica za uspešno 40-letno delovanje na področju gospodarstva in spodbujanje povezovanja med gospodarskimi subjekti in VID - vseživljenjsko izobraževalno društvo Velenje za mrežo skupin starejših ljudi za samopomoč za uspešno prostovoljno delovanje na področju nudenja pomoči starejšim občanom.

Po podelitvi smo na Titovem trgu pripravili osrednjo slovesnost ob občinskem prazniku. Goste je nagovoril Peter Dermol, podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Mestne občine Velenje. Sledil je koncert vokalne skupine Katrinas.

Podelitev smo predvajali v živo na naši spletni strani. Posnetek podelitve si lahko ogledate na občinski spletni strani: https://www.velenje.si/uprava-organi-obcine/svet-mov/11927. Na povezavi https://www.youtube.com/watch?v=ZATH-GWi2m8&feature=youtu.be pa si lahko ogledate kratek film o nagrajencih.

Nocoj nadaljujemo s praznovanjem in vas ob 19. uri vabimo na Titov trg na praznični koncert Nine Pušlar.

Koncert bomo pripravili v skladu s priporočili NIJZ, zato prosimo, da priporočila upoštevajo tudi obiskovalci.

Prilagamo fotografije.

Prijazno vabljeni! Praznujte z nami!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenj