O-STA

Minister Počivalšek verjame v uspešen razvoj turizma v Šaleški dolini

Savinjsko-šaleško regijo je danes obiskal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. Podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Mestne občine Velenje Peter Dermol mu je predstavil novo pridobitev, ki nastaja na območju jezer - prireditveni oder in prostor.

Minister Zdravko Počivalšek je ob obisku Velenja povedal, da gleda pozitivno na razvoj turizma v Šaleški dolini. Po njegovem mnenju jezero ne predstavlja le dodatne kulise za vse vrste turizma, ampak potencialno priložnost za razvoj. Meni, da se s takšnim objektom naslavlja turizem na bolj profesionalen način, zato bo v Velenju možno narediti marsikaj. Verjame, da bodo vsi tisti, ki so projekt zasnovali, občina in ostali, to zgodbo pripeljali do konca in da se bo v prihodnje dodatno razvijala še prenočitvena ponudba v tem okolju. Pričakuje, da se bo del sredstev za obnovo Slovenije po epidemiji covida-19 porabil za turistične namene in da bodo lokalne skupnosti spodbujale investitorje, domače in kakšne druge, da bodo realizirali načrte na tem območju. Turizem ostaja, tudi po epidemiji covida-19, pomembna gospodarska panoga. Prav tako verjame, da se bo poleg Gorenja na tem območju razvilo še veliko novih podjetij, priložnosti. Obljubil je, da bo ministrstvo vsekakor podpiralo razvoj tukajšnjega podjetništva.

Podžupan Peter Dermol je obisk ministra v tem okolju ocenil kot produktiven, saj smo mu lahko pokazali, kaj izvajamo na področju razvoja turizma. Minister je po njegovem mnenju z navdušenjem sprejel nastajajoč prireditveni oder in prostor ter potrdil, da se Velenje s takšnim objektom še bolj trdo pozicionira na turistični zemljevid. Dodal je, da smo s tem projektom pokazali namero, v katero smer želimo razvijati turizem, tudi to, kaj je še možno izvesti v tej finančni perspektivi tukaj na jezeru, kateri so tisti pripravljeni projekti, investicije, s katerimi lahko pridobimo finančna sredstva. Podžupan je z ministrom govoril tudi o splošni gospodarski sliki v tem okolju, ki je tesno povezana z družbo Gorenje Hisense. Še enkrat ga je prosil za podporo pri vzpostavitvi nove proizvodnje linije televizorjev na območju Velenja. Minister Počivalšek je obljubil, da bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da bo podpora družbe Hisense takšna, kot mora biti.