O-STA

Praznični koncert za srčne Velenjčane bo tudi dobrodelen

Velenje, 25. september 2020 - V sredo, 30. septembra, bomo ob 18. uri na Titovem trgu pripravili praznični koncert za srčne Velenjčane - prostovoljce in vse, ki so pomagali v času prvega vala epidemije koronavirusne bolezni, ter vse tiste, ki pomagajo ljudem v stiskah tudi sedaj. Na koncertu bo Peter Dermol, podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Mestne občine Velenje Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje in Odboru za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje vsakemu simbolično predal ček v višini 5 tisoč evrov. Na koncertu bodo nastopili ansambel Spev in skupina Varni Paljak.

V času prvega vala epidemije s koronavirusno boleznijo je veliko Velenjčanov in Velenjčank pokazalo, kako veliko srce imajo in kako srčno je naše mesto. Prostovoljci Udarnik Mladinskega centra Velenje in številni drugi prostovoljci, Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje, Civilna zaščita Mestne občine Velenje, Zdravstveni dom Velenje, Lekarna Velenje, Dom za varstvo odraslih Velenje, ekipa javne kuhinje, gasilci, policisti, mestni redarji, donatorji, rudarji, delavci v tovarnah, prodajalci v trgovinah, Gorenje Gostinstvo in mnogi drugi posamezniki smo v kritičnih trenutkih stopili skupaj in pomagali vsem, ki so pomoč potrebovali.

S koncertom za srčne Velenjčane se želi Mestna občina Velenje zahvaliti vsem, ki so pomagali in ki pomagajo tudi sedaj. In ker je zaradi koronavirusa še več takšnih, ki so v stiski, bomo 5 tisoč evrov namenili Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje za nakup računalniške opreme za učence in dijake, ki jo potrebujejo. Prav tako bomo 5 tisoč evrov namenili Odboru za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje, ki bo s sredstvi pomagal socialno najbolj šibkim v naši občini.

Pred nami so negotovi časi, zato pozivamo vse občane, da pomagajo, kadar je to mogoče. Ostanimo srčni in ponosni, da je Velenje mesto, ki ima srce.

Vse dogodke bomo pripravili v skladu s priporočili NIJZ, zato prosimo, da priporočila upoštevajo tudi obiskovalci.

Prijazno vabljeni! Praznujte z nami!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

mag. Maša KočevarKabinet župana

T: 03 8961 546
...................................................................................................................................

T: 03 8961 600 I info@velenje.si I www.velenje.si

Mestna občina Velenje podatke obdeluje in varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 94/2007) in Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba). Posredovani dokument je namenjen izključno prejemniku ali osebi, odgovorni za prenos tega sporočila prejemniku, ter osebam, ki so upravičene poznati v dokumentu vsebovane podatke na podlagi svojih pristojnosti. Posredovani dokument je dovoljeno uporabljati le za med pošiljateljem in prejemnikom dogovorjeni namen. Drugačno posredovanje, razmnoževanje oziroma uporaba dokumenta niso dovoljeni. Dokument so vsi podatki v kakršnikoli obliki, ki jih vsebuje to elektronsko sporočilo. Če ste prejeli to sporočilo zaradi napake v naslovu ali pri prenosu sporočila, prosimo, da o tem obvestite pošiljatelja elektronskega sporočila.