O-STA

Velenje ponovno na koleščkih

Velenje, 29. september 2020 - Na podžupanovo pobudo smo že v septembru izvedli akcijo Velenje na koleščkih, s katero smo želeli promovirati nove kolesarske povezave, ki jih je Velenje pridobilo v zadnjem obdobju. Akcija je bila zelo uspešna, zato smo se odločili, da jo ponovimo v četrtek, 1. oktobra. Tudi tokrat bomo na petih različnih lokacijah po Velenju postavili kontrolne točke, na katerih bodo lahko občani pridobili žig, kartonček z vsaj tremi žigi pa bodo lahko v soboto, 3. oktobra, med 10. in 12. uro na Titovem trgu zamenjali za majico Moje mesto. Moja izbira!

V prihodnjih dneh bo kolesarske povezave prevozil tudi Peter Dermol, podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Mestne občine Velenje skupaj z nekaterimi sodelavci in predstavniki ranljivih skupin, da bodo skupaj ugotovili, kaj bi se dalo izboljšati, da bi bile kolesarske povezave čim bolj prijazne in varne za naše občanke in občane.

Velenje bo torej v četrtek, 1. oktobra, med 9. in 18. uro ponovno postalo Velenje na koleščkih. Postavili bomo 5 kontrolnih točk, na kateri boste pridobili kartonček oz. žig, in sicer:

- ob novi kolesarski poti v bližini nakupovalnega centra Velenjka,

- ob Goriški cesti,

- pri podjetju Gorenje,

- v bližini novega podvoza v Pesju,

- na Selu pri Bicy postaji.

Vsi, ki bodo zbrali tri žige, bodo lahko v soboto, 3. oktobra, med 10. in 12. uro s kartončkom na Titov trg dobili majico Moje mesto. Moja izbira! Na trgu bo ta dan dopoldan potekala prireditev Podjetno Velenje. Žige je seveda potrebno zbirati na koleščkih (na kolesu, s skirojem, rolerji, kotalkami ...).

Majice bodo dobili tudi vsi tisti, ki imajo kartončke še od septembrske akcije Velenje na koleščkih.

Prijazno vabljeni!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje