O-STA

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Urnik prilagajajo razmeram

Mednarodne meje se odpirajo zelo počasi in postopoma, zato urnik, ki so ga objavili pri Air France, še ni dokončen. Veljaven urnik je na voljo na spletni strani, so pa možne spremembe, saj se francoski letalski prevoznik prilagaja trenutnim razmeram v svetu in odločitvam pristojnih oblasti. Za nekatere destinacije, kot so Karibi in Indijski ocean, v prihodnjih mesecih načrtujejo povečano frekvenco letov, in sicer to velja predvsem za osnovna potovanja in prevoz tovora.

Kupcem prijazna prodajna politika

Air France je uvedel izjemne ukrepe za pomoč in podporo potnikom. Strankam omogočajo, da odpovedo že kupljen let in letalsko vozovnico brez dodatnih stroškov ali kakršnihkoli dokazil zamenja za let na drugi izbrani datum in destinacijo*. Če se stranka ne odloči za to možnost, lahko zahteva tudi kreditni vavčer, ki ga lahko unovči kadarkoli do 31. marca 2021 - do tega datuma je veljavna tudi nova fleksibilna prodajna politika.

Če je let odpovedan s strani letalske družbe, ima stranka več možnosti: lahko izbere nov datum in destinacijo*, lahko zahteva polno povračilo letalske karte, ali pa dobi kreditni vavčer, za katerega lahko v primeru, da ga ne uporabi, dobi polno vračilo.

*če se zaradi izbrane druge destinacije poviša cena vozovnice, se obračuna le razlika v ceni.

Zdravje potnikov vedno na prvem mestu

Skrb za zdravje in varnost potnikov je pri Air France na prvem mestu, zato upoštevajo vse varnostne ukrepe in jih prilagajajo glede na aktualne zdravstvene razmere. Ukrepi, med katerimi so obvezno nošenje zaščitne maske, ohranjanje varnostne razdalje, zaščitna pleksistekla na okencih, redna dezinfekcija površin, dostopnost razkužil po celotnem letališču, posebno prezračevanje letalskih kabin z izredno kakovostnim prezračevalnim sistemom ... so združeni pod oznako "Air France Protect".

Air France še naprej pred vsakim potovanjem svetuje potnikom, naj preverijo vstop in pogoje bivanja na ciljni destinaciji in tranzitnih državah. To lahko storijo pri uradnih oblasteh ali na spletni strani airfrance.traveldoc.aero, saj so postopki in zahteve različni glede na zdravstveno situacijo v posamezni državi.

Več na: https://bit.ly/3jkMvs2