O-STA

Obeležili 5. obletnico Podjetniškega centra Standard

Velenje, 1. oktober 2020 - Včeraj popoldne so v Podjetniškem centru Standard obeležili 5. obletnico delovanja. V petih letih je Podjetniški center Standard postal dom najboljših zagonskih podjetij SAŠA regije. V tem času je v njem zraslo 61 novih podjetij, ki so skupaj ustvarila 99 novih delovnih mest. Podjetja v Podjetniškem centru Standard in Podjetniškem centru Rudarskem domu so v letu 2019 skupaj ustvarila 11,2 milijonov čistih prihodkov, kar je 30 % rast glede na leto 2018. V programe, ki so jih skrbno zasnovali in izvedli, pa se je uspešno vključilo več kot 250 podjetij.

Dogodka se je udeležil tudi podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Mestne občine Velenje Peter Dermol, ki se je vsem podjetnikom iskreno zahvalil za njihov prispevek, da sodelujejo v podjetniških zgodbah, s katerim pomembno vplivajo na naš vsakdan. Poslovni subjekti so tisti, ki ustvarjajo dodano vrednost, saj imajo mladi sedaj možnost ustvarjati, realizirati svoje ideje. Izpostavil je, da je Velenje pred novimi izzivi, pred prestrukturiranjem doline, in da bomo v našem gospodarskem okolju potrebovali sveže ideje mladih, nove pristope, tehnologije, s katerimi bomo obstoječo uspešno podjetniško zgodbo še nadgradili.

V sklopu dogodka so v Podjetniškem centru Standard pripravili tudi okroglo mizo, ki so se je udeležili državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Ajda Cuderman, direktor zavoda Tovarna podjemov in iniciative Startup Slovenija mag. Matej Rus, predsednik kluba Poslovni angeli Slovenije Branko Drobnak, direktor Razvojnega centra Novo mesto Franci Bratkovič in direktorica SAŠA inkubatorja Karla Sitar.

Pripenjamo fotografijo.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje