O-STA

Povabilo novinarjem na srečanje z ustvarjalci operne premiere Cavalleria rusticana, Glumači v SNG Opera in balet Ljubljana

Spoštovani novinarji in ostali predstavniki medijev,

v četrtek, 8. oktobra 2020, ob 19.30, bomo na velikem odru SNG Opera in balet Ljubljana premierno uprizorili operni dvojec skladateljev Pietra Mascagnija in Ruggiera Leoncavalla Cavalleria rusticana in Glumači v režiji starega znanca ljubljanskega opernega odra, Manfreda Schweigkoflerja. Za naš umetniški ansambel je na zadnje postavil med občinstvom priljubljeno Orffovo scensko kantato Carmina Burana in Parmovo enodejanko Ksenija. Orkester bo tokrat vodil mednarodno uveljavljeni ameriški dirigent italijanskih korenin Marc Tardue.

Ob prihajajoči premieri vas vabimo na srečanje z ustvarjalci predstave, umetniško ekipo in solisti, ki bo v ponedeljek, 5. oktobra 2020, ob 11. uri, na velikem odru.

Vabljeni v našo družbo.

Skladno z veljavnimi ukrepi Nacionalnega inštituta za javno zdravje si je ob vstopu v gledališče potrebno nadeti zaščitno masko, si razkužiti roke in upoštevati medsebojno varnostno razdaljo najmanj metra in pol.