O-STA

PTR Robots predstavlja prvega mobilnega dvižnega robota na svetu, ki lahko premešča bolnike in jim pomaga pri rehabilitaciji Robot za premeščanje in rehabilitacijo pacientov je mobilen in inteligenten

Robot PTR je bil razvit in testiran v tesnem sodelovanju z univerzitetno bolnišnico Zealand in domom za ostarele Vonsildhave, s katerim upravlja skupina domov za ostarele Attendo. "Testiranje robota PTR nas je res navdušilo. Vidimo zanimiv potencial glede načinov, na katere lahko pomagamo stanovalcem in bolnikov pri negi in rehabilitaciji, zanimiv pa je tudi potencial pri izboljšanju delovnega okolja," pravi Søren Andersen, izvršni direktor podjetja Attendo. (Foto: Business Wire)

ODENSE, Danska--(BUSINESS WIRE)-- PTR Robots, dansko podjetje za storitvene robote, je napovedalo svetovno premiero svojega robota, ki lahko paciente premika in jih prevaža. Robot PTR, ki je bil razvit v sodelovanju s strokovnjaki s področja zdravstva, je prva mobilna, inteligentna robotska rešitev, ki se lahko samostojno giblje po zdravstvenih in oskrbovanih enotah. Robot pomaga posameznikom z gibalnimi omejitvami pri premestitvah in rehabilitaciji, poleg tega pa razbremeni osebje, saj namesto njih opravlja težavnejša dela. Robot PTR prav tako zmanjša tveganje za okužbe, saj je pri prenosu bolnika potrebna prisotnost le enega negovalca.

Sporočilo za javnost vključuje večpredstavnostne vsebine. V celoti si ga lahko ogledate na: https://www.businesswire.com/news/home/20201001005084/hen/

Četrtina vseh bolnikov, priklenjenih na posteljo, v običajni bolnišnici ne more skrbeti zase in potrebuje pomoč tako pri premeščanju kot pri rehabilitaciji. Ta potreba je še večja v domovih za ostarele. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije tretjino poklicnih poškodb pri negovalnem osebju povzročijo poškodbe pri dvigovanju.

"V številnih domovih za ostarele, bolnišnicah in inštitucijah je veliko zanimanje za naše robote za premeščanje in rehabilitacijo bolnikov. Če si starejša oseba zlomi kolk, ji robot lahko pomaga, da se postavi na noge po operaciji. Robot prav tako spremlja pacienta, ko ta naredi prve korake po operaciji," pravi Lone Jager Lindquist, glavni izvršni direktor podjetja PTR Robots. Dvižni robot podjetja PTR Robots je oblikovan tako, da se lahko zoži in tako enostavno prehaja skozi običajna vrata. To pomeni, da je s stališča fleksibilnosti veliko učinkovitejši kot tradicionalne stropne dvigalke.

PTR Robots je hčerinsko podjetje Blue Ocean Robotics, ki je prek svojih hčerinskih podjetij, kot sta UVD Robots in GoBe Robots, trajno spremenilo trg storitvenih robotov.

"Z roboti PTR Robots smo ustvarili popolnoma novo kategorijo izdelkov na področju premeščanja in rehabilitacije bolnikov, podobno kot smo to storili z UV-razkuževanjem s hčerinskim podjetjem UVD Robots," pravi Claus Risager, glavni izvršni direktor v Blue Ocean Robotics in predsednik upravnega odbora PTR Robots.

Roboti UVD Robots so razporejeni po vsem svetu, kjer razkužujejo bolnišnice, hotele, obrate za predelovanje hrane, čistijo prostore farmacevtske industrije, letališč, železniških postaj, vrtcev in drugih ustanov.

O UVD Robots in Blue Ocean Robotics

UVD Robots je hčerinsko podjetje ene vodilnih družb na svetu za razvoj storitvenih robotov, Blue Ocean Robotics. Blue Ocean Robotics ima sedež v evropski "prestolnici robotov", mestu Odense na Danskem, kjer skupina razvija, proizvaja in prodaja storitvene robote za zdravstvo, bolnišnicam, gradbeništvo in kmetijstvo.

Fotografije za medije


Oglejte si izvorno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20201001005084/en/


Kontakt


Merima Cikotic
Blue Ocean Robotics
mc@blue-ocean-robotics.com
+45 71-99-56-06



Vir: PTR Robots

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebnoprimerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.