O-STA

Zasadili jablano v spomin na prizadevanja pokojnega župana Bojana Kontiča

Velenje, 6. oktober 2020 - V teh dneh enota Ježek Varstveno-delovnega centra SAŠA (VDC SAŠA) obeležuje 28 let od ustanovitve. Ob robu praznovanja bodo jutri, v sredo, pripravili uradno odprtje nove bivalne enote v Mozirju. Gre za pridobitev, za katero si je dolgo prizadeval pokojni župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič. Podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Peter Dermol in direktorica VDC SAŠA Darja Fišer sta danes na igrišču pred delovnim centrom v spomin na njegova prizadevanja posadila jablano.

Podžupan Peter Dermol je ob tem povedal, da je vesel, da imamo v Velenju institucijo, ki skrbi za ranljivejše skupine ljudi. Izpostavil je dobro sodelovanje lokalne skupnosti in delovnega centra. Želi si, da bi tudi v prihodnje prepoznali in uresničili dobre projekte.

Direktorica VDC SAŠA Darja Fišer je v svojem nagovoru poudarila prizadevanja pokojnega župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča za ustanovitev bivalne enote.

V delovnem centru so za svoje varovance uredili nov prostor za velnes, podžupan Peter Dermol pa je obljubil, da bo sredstva za nakup masažnega stola prispevala Mestna občina Velenje. VDC SAŠA in Mestna občina Velenje se za donacijo sredstev zahvaljujemo družini Kontič in drugim donatorjem.

Pripenjamo fotografijo zasaditve jablane in velnes sobe.

Prijazen pozdrav,
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje