O-STA

Spletna stran Mestne občine Velenje prijazna tudi uporabnikom z različnimi oblikami oviranosti

Velenje, 7. oktober - V preteklih dneh smo spletno stran Mestne občine Velenje www.velenje.si nadgradili in s tem omogočili vsem uporabnikom enakovreden dostop do vsebin.

Za zagotavljanje dostopnosti spletišča so bile sistemsko zagotovljene nekatere prilagoditve, in sicer odzivno oblikovanje, ki omogoča prilagajanje postavitve vsebine ločljivosti in velikosti zaslona, ustrezni barvni kontrasti med besedilom in ozadjem, opremljanje slik z nadomestnim besedilom, prikaz vsebin za uporabnike podpornih tehnologij in navigacija s tipkovnico.

Poleg tega smo na spletišču zagotovili orodja za dostopnost, ki omogočajo povečevanje pisave, zmanjševanje pisave, izbiro sivih tonov, izbiro večjega kontrasta, izbiro negativnega kontrasta, izbiro svetlega ozadja, podčrtovanje spletnih povezav, izbiro bolj berljivega fonta in izjavo o dostopnosti.

Vabljeni, da obiščete spletno stran Mestne občine Velenje. Če imate kakršnekoli predloge za izboljšanje našega spletišča ali težave z njim, nas kontaktirajte na uradni elektronski naslov info@velenje.si.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje