O-STA

Šuper Šola Šivanja v četrtek in petek prvič na LJFW

Skupina šiviljskih in oblikovalskih navdušencev, ki se že vrsto let vsak teden združujejo v skupini ŠŠŠ (Šuper Šola Šivanja) pri Anselmi, bo v četrtek in petek prvič predstavilo svoje izdelke v okviru LJFW.

Kolekcijo je ustvarilo sedem med seboj zelo različnih posameznikov, ki v osnovi prihajajo iz ekonomskih, novinarskih, jezikoslovnih, psiholoških vod, pravzaprav nima nihče uradne izobrazbe iz oblikovanja. Znanja in izkušnje krojenja, oblikovanja, šivanja in celostnega izdelovanja oblačil so pridobivali skozi leta druženja v Anselmi ob kavi, piškotih in šivalnih strojih. Od osnov so napredovali v vse kompleksnejše izdelke do stopnje, da svoje ustvarjanje ob veliki meri samokritike predstavijo na tednu mode.

Vsak bo predstavil en ali dva izdelka, ki jih je sam idejno osnoval, oblikovno izpopolnil, ukrojil in sešil. Navdih pri vsakemu je bila ideja sreče, glede na raznovrstnost skupine in različne percepcije sreče v naših življenjih gre za oblikovno precej različne izdelke. Čeprav so v skupini tudi mame z malimi otroki, v kolekciji - zanimivo glede na tematiko sreče - ni otroških oblačil, pač pa gre večinoma za ženske obleke, pa tudi kombinezone in torbice.

Na razstavo v podhodu Ajdovščina vas v četrtek, 8. oktobra, ob 17. uri vabijo Mateja Maganja Leskovec, Mateja Kocman, Anja Gorenc, Andreja Kristan, Gaja Gril, Dean Frank in Nina Prepadnik. Za namene predstavitve kolekcije je bil posnet tudi video, ki bo v četrtek premierno predvajan.