O-STA

Neposredni video prenos prvega koncerta abonmaja Filharmoničnih klasičnih koncertov (FKK-abonmaja)

Spoštovani!

Zaradi omejenega števila vstopnic Slovenska filharmonija omogoča neposredni video prenos koncerta abonmaja Filharmoničnih klasičnih koncertov (FKK-abonmaja) preko spletne strani www.filharmonija.si in

Facebook strani "Slovenska filharmonija - Academia philharmonicorum".

Čas prenosa: petek, 16. oktober 2020 ob 19.30

Vabljeni k ogledu in poslušanju!

Več o koncertu:


PASTORALNA SIMFONIJA LJUBLJANI
Orkester Slovenske filharmonije
Philipp von Steinaecker - dirigent
Aleksandra Dovgan - klavir


Uvodni koncert bo zazvenel pod taktirko nemškega dirigenta Philippa von Steinaeckerja, ki je bil po več uspešnih sodelovanjih z Orkestrom Slovenske filharmonije s sezono 2019/20 imenovan za glavnega gostujočega dirigenta orkestra. Je tudi umetniški vodja orkestra Mahlerjeve akademije v Bocnu. Enako prepričljiv je tako v nemškem romantičnem repertoarju kot tudi v glasbenih delih druge dunajske šole, ob veliki ljubezni in globokem razumevanju slogovnih značilnosti glasbe baročnega in klasicističnega obdobja pa je ustanovil zasedbo Musica Saeculorum.

Našemu občinstvu se bo tokrat prvič predstavila mlada, izjemno nadarjena pianistka Aleksandra Dovgan. Rojena je bila leta 2007 v glasbeni družini v Moskvi. S študijem klavirja je začela pri rosnih štirih letih in pol, pri petih letih pa že opravila sprejemne izpite na Moskovskem državnem konservatoriju Petra Iljiča Čajkovskega, kjer trenutno študira pri priznani učiteljici Miri Marčenko. Kljub svoji mladosti je dobitnica številnih prestižnih klavirskih nagrad in priznanj. Tako je z enajstimi leti osvojila veliko nagrado na drugem mednarodnem klavirskem tekmovanju mladih pianistov v Moskvi (pod umetniškim vodstvom Denisa Macujeva).

V svoji kratki koncertantni karieri je nastopila v nekaterih najprestižnejših koncertnih dvoranah po Evropi. Med drugim se je lani predstavila v Berlinski filharmoniji in v veliki dvorani Concertgebouwa v Amsterdamu, svoj razkošni pianistični talent pa predstavila tudi občinstvu Salzburškega festivala.

Z Beethovnovim Koncertom za klavir in orkester št. 2 v B-duru je lani nastopila z Orkestrom Mariinskega gledališča iz Sankt Peterburga pod vodstvom Valerija Gergijeva ter že leto poprej pod isto dirigentsko roko skupaj z Denisom Macujevim občinstvo navdušila na otvoritvenem koncertu 13. Mednarodnega klavirskega festivala Mariinski.

Slovenska filharmonija, Kongresni trg 10, T +386 1 24 10 800, 24 10 810, E info@filharmonija.si, www.filharmonija.si