O-STA

Na dan izplačila pokojnin NLB poslovalnice odprte pol ure prej

Posebno pozornost tudi v tokratnem valu epidemije namenjamo eni najbolj ranljivih skupin - starejšim in upokojencem, še posebej, ker se bliža konec meseca in s tem dan izplačila pokojnin, ko bolj množično obiskujejo banke. A ravno njihovo zdravje koronavirus najbolj ogroža, zato jim svetujemo, da na dan izplačila pokojnin ostanejo doma, za pomoč pri bančnih opravkih pa prosijo svojce. Na prvem mestu namreč ostaja skrb za zdravje strank in naših zaposlenih ter s tem trud, da čim prej zamejimo širjenje okužb.

Vrata naših poslovalnic se bodo sicer na dan izplačila pokojnin, prihodnji petek, 30. oktobra, za upokojence odprla pol ure prej (torej ob 7.30). Poleg tega bomo - tako kot doslej - vse stranke prijazno prosili, da prednost pri obravnavi ponudijo upokojencem, invalidom in nosečnicam.  

Ob vseh drugih dneh naše poslovalnice (z izjemo poslovalnice Prevalje, ki je zaprta zaradi preventivnih zdravstvenih razlogov) delujejo po običajnem delovnem času. Večjega zapiranja enot ne predvidevamo, seveda pa se bomo prilagodili razmeram, če se bodo še naprej zaostrovale in bo to potrebno.

V poslovalnico le, ko je nujno in ob upoštevanju ukrepov

Tako kot spomladi tudi zdaj, ko število okužb znova strmo raste, svetujemo, da stranke obiščejo poslovalnico le, ko je to res nujno, če pa že, pa naj ne pozabijo na preventivne ukrepe in napotke:

    V poslovalnici je lahko hkrati le toliko strank, kot je delujočih bančnih okenc.
    Vstop v poslovalnice je omejen na posamično vstopanje.
    Vstop je dovoljen le strankam z zaščitno masko ali drugo obliko zaščite ustnega in nosnega dela obraza. Teh zaščitnih elementov stranka med opravljanjem bančne storitve ne sme odstraniti, razen toliko, kot je nujno potrebno za identifikacijo.
    V poslovalnicah je kot v vseh zaprtih javnih prostorih obvezno razkuževanje rok.

Poleg tega stranke prosimo, naj spoštujejo osebni prostor zaposlenih in ostalih strank (vsaj 1,5 metra) tako pred poslovalnicami, ko čakajo na vstop, kot seveda v njih. 

Kako je bolj priporočljivo poslovati z banko?

Vsekakor je najbolj varno ostati doma in za poslovanje z banko uporabiti sodobne načine plačevanja.

Stranke lahko vsa plačila uredijo prek spletnih ali mobilnih bank NLB Klik in NLB Proklik ter Klikin in Klikpro. Po pomoč ali nasvet pa se lahko kjer koli in kadar koli obrnejo na naše bančne strokovnjake, in sicer prek video klica, spletnega klepeta ali telefonske številke 01 477 20 00, pa tudi email naslova info@nlb.si. V NLB smo namreč kot edina banka strankam na voljo 24 ur na dan, vse dni v letu.

V teh časih je gotovino bolje nadomestiti z brezgotovinskim poslovanjem z brezstičnim karticami ali uporabo mobilne denarnice NLB Pay, za zneske od 25 evrov celo brez vnosa številke PIN. Če skrbimo za higieno mobilnega telefona in denarnice, je brezgotovinsko plačevanje tako vsekakor veliko boljša izbira, kot so bankovci in kovanci, ki izmenjajo veliko rok.

Kadar pa brez gotovine vseeno ne gre, se lahko naše stranke in vsi ostali uporabniki vedno zanesejo na široko mrežo bankomatov po Sloveniji. Poskrbeli bomo, da bo v njih ves čas na razpolago dovolj gotovine. A pozor: tudi po uporabi bankomatov ne gre pozabiti na razkuževanje rok.  

Kako lahko pri bančnih opravkih pomagamo starejšim?

Najbolj preprosto je, če starejši za poslovanje z banko na svojih bančnih računih pooblastijo svoje otroke ali vnuke. Ti lahko nato vse njihove položnice plačujejo prek svojih digitalnih poti, živila in nujne življenjske potrebščine naročajo z dostavo kar na njihov dom ali jih seveda nakupijo in dostavijo sami, vsa sredstva za plačilo nakupov in stroške pa si nakažejo z računa staršev. Starejši tako gotovine za ta plačila sploh ne potrebujejo, če pa želijo nekaj gotovine vseeno imeti pri sebi, jo lahko pooblaščenci zanje dvignejo na bankomatu.
 To je le nekaj preprostih načinov, kako lahko že z vsakodnevnimi bančnimi opravki pomagamo upočasniti in ustaviti širjenje okužb s koronavirusom. Najprej vsak sam in tako vsi skupaj - saj smo skupaj močnejši.