O-STA

Na GCC zbrali 4500 evrov za družino s Celjskega

Z uspešnim 13. jesenskim dobrodelnim koncertom so dijaki Gimnazije Celje - Center ponovno dokazali, kako pomembno je, da meje premikamo vsak dan in sanjamo nemogoče

Že trinajsto leto zapored so na Gimnaziji Celje - Center (GCC) pripravili tradicionalni dobrodelni koncert, ki je glede na aktualne razmere potekal na spletu, pripravili pa so ga dijaki 4. i-razreda, v sodelovanju z Društvom GCC, ki povezuje nekdanje dijake šole. Skupaj s sošolci, učitelji, starši in podporniki zbrali 4.500 evrov, ki so jih namenili štiričlanski družini v hudi socialni stiski iz okolice Celja. Ta prebiva v stari, dotrajani hiši, ki je potrebna temeljite obnove - nima urejene fasade, nima kopalnice, v hiši je veliko vlage in otroci imajo posledično pogosto kronične bronhitise.

Nastopili sta šolski zasedbi The Šlagers in LPS z gosti ter Plesna skupina GCC. Dobrodelni koncert, ki so ga organizatorji naslovili kar (Brez)mejno (gre za temo šolskega leta s katero na GCC obeležujejo obletnice političnih meja naše države ter 30-letnico slovenske samostojnosti ter izzivajo debate o mejah v današnjem svetu, op. p.), tudi letos predstavlja eno največjih mladinskih humanitarnih akcij na Celjskem. Letošnji je bil še posebej razmišljujoč, saj je potekal na daljavo, tako kot pouk v zadnjih dneh in tako še bolj razgalil problem meja, zlasti socialnih, ki jih epidemija postavlja na veliko preizkušnjo.

"Ne glede na nenavadne čase, ki nas odmikajo od soljudi in skušajo osamiti, naša GCC skupnost še vedno vztraja pri tem, da so socialni stiki pomembni tudi v časih fizične distance in varovalnih ukrepov s katerimi ščitimo šibkejše ter ranljivejše od nas. Ponosni na naše dijake in veseli, da sta solidarnost in prostovoljstvo pomembni vrednoti šole, se iskreno zahvaljujemo vsem, ki so koncert podprli. Ob mladini s tako izraženim čutom za sočloveka, se nam ni potrebno bati za prihodnost naše družbe." je ob koncu koncerta dejal Gregor Deleja, ravnatelj Gimnazije Celje - Center.

GCC se tudi kot članica mreže Unesco ASPnet in šola s programom MEPI pri svojem delu trudi poudarjati zlasti tiste vrednote, ki so zlasti v aktualni družbeno-političnih razmerah vsak dan znova postavljene pred preizkušnjo. Za številne dejavnosti na področju dobrodelnosti in prostovoljstva je GCC Slovenska filantropija podelila tudi naziv Junaki našega časa. Šola se lahko sicer pohvali tudi z zelo dejavnim Šolskim skladom, ki ga vodijo starši, razvejano mrežo tutorjev in prostovoljcev ter z večletnim sodelovanjem pri nacionalni akciji Anina zvezdica, ekoakcijah zbiranja starega papirja, tonerjev in zamaškov, zbiranjem učbenikov, šolskih potrebščin in igrač ter sprotnimi odzivi na aktualne problematike.

PRILOGA: Fotografije z dobrodelnega koncerta in snemanj (arhiv GCC)

Dodatne informacije:
Laura Korošec, 4. i, laurakorosec1602@gmail.com, 030 643 940
Gregor Deleja, ravnatelj GCC, gregor.deleja@gcc.si, 041 708 945