O-STA

Velenju priznanje za sodelovanje v Evropskem tednu mobilnosti

Velenje, 21. oktober 2020 - Mestna občina Velenje je danes od Ministrstva za infrastrukturo Republike Slovenije prejela priznanje in zahvalo za sodelovanje v Evropskem tednu mobilnosti 2020. Velenje že vrsto let sodeluje v Evropskem tednu mobilnosti.

Letos smo v sklopu aktivnosti izvedli akcijo Velenje na koleščkih, s kateri smo naše občanke in občane spodbudili, da spoznajo nove kolesarske povezave. 16. septembra smo na Titovem trgu pripravili površine za risanje s kredami za velenjske otroke, učence in dijake, ki so ustvarjali mozaik na temo Moje mesto - moja izbira! Obiskovalci so se lahko ta dan na Titovem trgu registrirali v avtomatiziran sistem izposoje koles Bicy, Vrtec Velenje je pripravil gibalni poligon za svoje otroke, pripravili pa smo tudi lutkovno predstavo za vrtčevske otroke.

Ob tej priložnosti je predsednik Zavoda Varna pot Robert Štaba podžupanu v začasnem opravljanju funkcije župana Mestne občine Velenje Petru Dermolu predal certifikat Vizije NIČ. V Velenju se namreč pridružujemo aktivnostim v sklopu programa Vizija NIČ, ki obsega naslednja področja: varna infrastruktura, varna vozila, strokovni in merljivi programi ozaveščanja in vzgoje, medsebojni odnosi in zakonodaja ter varno sistemsko okolje.

V času tedna mobilnosti smo na določenih točkah po mestu odtisnili posebne kažipote, s katerimi smo označili, koliko časa potrebuje peš ali s kolesom po mestu. Izvedli smo tudi anketo o potovalnih navadah in zadovoljstvu z urejenimi kolesarskimi povezavami.

Aktivnosti smo izvedli v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in so sofinancirane s strani Ministrstva za infrastrukturo in Ministrstva za okolje in prostor, v okviru sredstev Sklada za podnebne spremembe.

V priponki pošiljamo priznanje!

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje