O-STA

Kamerat do nadaljnjega ne vozi, omogočamo pa dostavo živil in zdravil

Velenje, 22. oktober 2020 - Kamerat, s katerim omogočamo brezplačne prevoze namenjene starejšim od 65 let ter gibalno oviranim občanom, zaradi hitrega širjenja koronavirusne bolezni do nadaljnjega ne bo vozil. Prostovoljci skupine Udarnik Mladinski center Velenje pa izvajajo več humanitarnih akcij, ki so namenjene starejši generaciji.

S Kameratom upravlja Mladinski center Velenje (MC Velenje), vozijo pa ga člani prostovoljne skupine Udarnik MC Velenje. Zaradi trenutnih razmer prostovoljci skupine Udarnik MC Velenje na območju mestne občine Velenje brezplačno izvajajo več akcij pod sloganom "Naše ulice so prazne, naša srca ne".

Za vse starostnike ter gibalno ovirane osebe, ki nimajo možnosti, da bi svojci ali znanci namesto njih opravili nakupe osnovnih stvari, prostovoljci brezplačno zagotavljajo oskrbo s hrano in zdravili. Aktivnosti izvajajo v skladu z vsemi preventivnimi ukrepi (brez stikov). Zainteresirani jih lahko pokličejo od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro na telefonsko številko 03 898 19 22.

Na voljo je tudi brezplačni družabniški telefon za starostnike "Kr povej". Ekipa prostovoljk in prostovoljcev s pogovorom krajša čas starostnikom, ki zaradi priporočene osame nimajo socialnih stikov. Zainteresirani se lahko za pogovor naročijo od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro na telefonski številki 030 719 864.

Člani prostovoljne skupine Udarnik MC Velenje priskočijo na pomoč tudi raznim organizacijam, ustanovam, društvom in posameznikom pri izvajanju podpore na humanitarnem področju.


Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje