O-STA

Novo vodstvo pripravlja praznovanje 10. obletnice Mladinskega sveta Ravne!

Volilni zbor članstva Mladinskega sveta Ravne na Koroškem (MSR) je na srečanju, ki je dne 22. oktobra 2020, zaradi trenutne situacije potekal preko ZOOM konference, izvolil novo vodstvo. Članice in člani upravnega in nadzornega odbora so izvoljeni za mandatno obdobje dveh let.

Aljaž Verhovnik, ki mladinski svet vodi že od ustanovitve, leta 2011, bo po sklepu zbora članstva kot predsednik te organizacije deloval še za obdobje enega leta, to je do izvedbe praznovanja 10. obletnice MSR. Nato bo vodenje organizacije predal v roke mlajšim članom. Volilni zbor članstva je sicer zelo pomladil sestavo organov ravenskega mladinskega sveta. Poleg Verhovnika so bili v upravni odbor izvoljeni še podpredsednica Tara Ledinek, generalna sekretarka Sara Zagernik in člani Filip Dihpol, Žan Lah in Žiga Kristijan Žigon. Nadzorni odbor MSR bodo za obdobje prihodnjih dveh let vodili Danijel Jelušić (predsednik), Barbara Pur in Aljaž Mesner.

Zbor članstva je sprejel tudi poročilo o aktivnostih MSR v obdobju 2018 - 2020 in ugotovil, da organizacija vsako leto pozitivno presega zastavljene plane. Nekoliko več razprave so člani namenili izvedbi programskih aktivnosti do konca letošnjega leta, saj omejitveni ukrepi zaradi korona krize, močno omejujejo izvedbo programskih aktivnosti. Rešitve bodo dokončno poiskali na prvi, konstitutivni seji upravnega odbora.

MSR je imenoval tudi organizacijski odbor za pripravo praznovanja 10. obletnice organizacije. Ta je bila ustanovljena 22. avgusta 2011 in trenutno velja za edini aktivno delujoči mladinski svet lokalne skupnosti na Koroškem.