O-STA

Honeywell prevzel Zellweger Analytics in vstopil na trg rastoče industrije za odkrivanje plinov

NORTHFORD, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 30. junij 2005

Podjetje Honeywell (NYSE: HON) je danes sporočilo, da je zaključilo s prevzemom podjetja Zellweger Analytics, enega vodilnih proizvajalcev tehnologij za odkrivanje nevarnih plinov. Finančnih pogojev podjetje ni razkrilo. "Izdelovanje tehnologije za odkrivanje nevarnih plinov je več milijard dolarjev vredna industrija in še vedno raste. Zadovoljni smo, da bomo v to industrijo uradno vstopili s tako uveljavljenim in spoštovanim podjetjem v našem portfelju," je povedal Mark Levy, predsednik Honeywellovega oddelka za življenjsko varnost. "Podjetje Zellweger Analytics bomo hitro in učinkovito integrirali v oddelek za življenjsko varnost, ki je del Honeywellovega sektorja za rešitve za avtomatizacijo in nadzor, tako da bomo lahko širili dejavnost na tem pomembnem delu trga."

Letna prodaja podjetja Zellweger Analytics znaša okrog 170 milijonov ameriških dolarjev. Ima skoraj 40 let izkušenj v oblikovanju in izdelovanju inovativnih izdelkov za odkrivanje plinov za uporabo v naftni in plinski industriji ter na področju polprevodnikov. Izdelki podjetja Zellweger Analytics pomagajo zagotavljati varnost delavcev, zaščititi dragoceno premoženje in preprečevati drage ustavitve obratovanja tovarn. "To strokovno znanje dopolnjuje naš portfelj, pomagalo pa bo tudi razviti in razširiti našo dejavnost. Stranke bodo imele dostop do cele palete izdelkov za odkrivanje plinov v tovarnah, kjer obstaja tveganje izločanja nevarnih kemikalij in plinov," je še dejal Levy.

26 milijard ameriških dolarjev vredno podjetje Honeywell International je vodilni izdelovalec raznovrstne tehnologije, ki strankam po svetu ponuja izdelke in storitve za letalsko-vesoljsko industrijo, tehnologijo za nadzor v zgradbah, domovih in industrijah, izdelke za avtomobilsko industrijo, turbo polnilce in posebne materiale. Delnice podjetja Honeywell, ki ima sedež v mestu Morris Township v državi New Jersey, kotirajo na borzah v New Yorku, Londonu, Chicagu, San Franciscu in Los Angelesu. Je eno izmed 30 podjetij, ki sestavljajo borzni indeks Dow Jones, prav tako pa je vključeno v indeks Standard & Poor's 500 Index. Za dodatne informacije obiščite spletno stran www.honeywell.com. V to sporočilo za javnost so vključene napovedi za prihodnost podjetja, izjave o prihodnjih dejavnostih, financah podjetja in o tržnih pogojih, kot je to določeno v poglavju 21E zakona o trgu vrednostnih papirjev (Securities Exchange Act) iz leta 1934. Takšne napovedi za prihodnost vsebujejo določeno stopnjo tveganja in negotovosti, ki so del poslovnih napovedi, kot je to opisano v dopolnilih zakona o trgu vrednostnih papirjev.

David George,

630-377-6674 x1385

david.george2@honeywell.com