O-STA

Vabilo medijem na konferenco Mladost je norost, po občini skače, kjer je most

Osrednja tema konference: Kaj lahko naredimo za več participacije mladih?

Ljubljana, 5. november 2020 - Predstavnike medijev vabimo na konferenco Mladost je norost, po občini skače, kjer je most, ki bo potekala v sredo, 11. novembra 2020, med 9.00 in 15.00 v spletnem okolju Zoom.

Spoštovani predstavniki medijev,

vabimo vas na konferenco Mladost je norost, po občini skače, kjer je most, katere osrednja tema je Kaj lahko naredimo za več participacije mladih. Namen konference je okrepiti podporne strukture za razvoj mladinskega dela in mladinske politike v lokalnih skupnostih in predstavnike občin podpreti pri mreženju, medsebojnem učenju in izmenjavi dobrih praks.

Na konferenci, katere gostitelj je Mestna občina Novo mesto, bodo organizatorji:

· Osvetlili sodobni izziv pregovorne odtujenosti današnje generacije mladih ter ponudili razloge in načine za njihovo vključevanje v javno življenje (izhodiščno temo bo predstavil prof. dr. Tomaž Deželan)

· Predstavili primere praks, kjer so občine uspešno nagovorile mlade in jih spodbudile k sodelovanju

· Predstavili dosedanje aktivnosti na področju partnerstva Europe Goes Local in lokalnega mladinskega dela v času od konference v novembru 2019.

Konferenca se bo pričela s pozdravnima nagovoroma župana Občine Novo mesto, Gregorja Macedonija in v.d. direktorice Urada RS za mladino, Dolores Kores. V nadaljevanju bo prof. dr. Tomaž Deželan osvetlil sodobni izziv pregovorne odtujenosti današnje generacije mladih v odnosu do javnega življenja. Konferenco bo z zaključnim govorom sklenil direktor Movita, Nacionalne agencije evropskih programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota, Uroš Skrinar.

V nadaljevanju vam pošiljamo program konference in vas vabimo, da se nam pridružite na plenarnih delih konference in sicer med 9.00 in 9.30 (uvodni nagovori), med 10.15 in 10.30 (predavanje prof. dr. Deželana) ter ob 14.00 v sklepnem delu konference. Potek konference v omenjenih terminih bo mogoče spremljati tudi preko live stream prenosa na Facebook profilu Zavoda Movit: https://www.facebook.com/mladivakciji.

Program konference:

ČAS

VSEBINA za medije

METODA

9.00 - 9.45

Začetek konference, pozdravni nagovori, predstavitev programa in pogled na čas od zadnje konference

Plenarno in delo v skupinah

10.15 - 11.00

Participacija mladih - predavanje prof. dr. Tomaža Deželana in razmislek udeležencev

Plenarno in delo v skupinah

11.00 - 12.30

Predstavitev praks in projektov občin

Delo v skupinah

13.15 - 14.00

Cilji participacije mladih v naši občini

Delo v skupinah

14.00 - 14.30

Pogled v prihodnost in sklep konference

Plenarno


Prijave in novinarska vprašanja:

Prijave na dogodek so obvezne. Prosimo vas, da ob prijavi pošljete tudi želeno vprašanje za govorce in organizatorje ter od katerega izmed govorcev ali organizatorjev bi želeli izjavo.

Prijave in vprašanja sprejemamo na pr@mss.si do torka, 10. novembra, najkasneje do 14. ure.

Dodatne informacije: Maja Hostnik, Mreža MaMa, 041 804 069, maja.hostnik@mreza-mama.si in Dominik Derenčin, Mladinski svet Slovenije, 041 673 945, dominik.derencin@mss.si.

Vabilo in program dogodka prilagamo v priponki.