O-STA

NIJZ objavil številko za psihološko podporo v času epidemije

Velenje, 24. november 2020 - Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je objavil novo številko telefona za psihološko podporo prebivalcem ob epidemiji, ki je 080 51 00. Številka je namenjena vsem osebam, ki zaradi danih razmer občutijo psihično stisko. Na tej številki 24 ur na dan, vse dni v tednu nudijo strokovno pomoč izkušeni psihologi, psihoterapevti in drugi strokovnjaki s področja duševnega zdravja.

Telefon je namenjen krajšim pogovorom za: čustveno podporo pri obvladovanju tesnobe, strahu, jeze in drugih čustvenih stanj ter z njimi povezanih odzivov; podporo obolelim in svojcem oseb z boleznijo COVID-19; podporo ob izgubi bližnjega zaradi bolezni COVID-19; podporo ob soočanju z izgubo zaposlitve, čakanjem na delo ali težavah, povezanih z delom od doma; priporočila in podporo pri usklajevanju delovnih obveznosti in družinskega življenja; podporo pri soočanju z osebnimi stiskami in s težavami v medosebnih odnosih v času izolacije; podporo pri drugih izzivih, ki jih prinaša trenutna situacija.

Za vsa vprašanja v zvezi s koronavirusom in ukrepi, povezanimi z njim, se lahko obrnete na Klicni center za informacije o novem koronavirusu, na telefonsko številko 080 14 04 ali obiščete spletno stran NIJZ oz. vladno spletno stran.

Telefon je nastal v sodelovanju Nacionalnega inštituta za javno zdravje, zdravstvenih domov po Sloveniji, Društva psihologov Slovenije, Rdečega križa Slovenije, Slovenske krovne zveze za psihoterapijo, Zaupnega telefona Samarijan, Združenja zakonskih in družinskih terapevtov in Zveze prijateljev mladine Slovenija - TOM telefon.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje