O-STA

Praznične luči bodo kmalu zažarele tudi v Velenju

foto: Roman Bor

Velenje, 30. november 2020 - Z jutrišnjim dnem vstopamo v praznični december. Res bo letos vse zelo drugače zaradi epidemije, a kljub temu si želimo v srca naših občank in občanov vnesti malo veselja in lepih trenutkov. V petek, 4. decembra, bo naše mesto zažarelo v soju prazničnih luči. Dogodka ob prižigu letos žal ne moremo pripraviti, bomo pa na naši spletni strani in FB profilu ta dan objavili posebno animacijo, ki je nastala izpod rok Velenjčanke Nede Hafner in bo simbolizirala letošnji prižig prazničnih luči v Velenju.

Mesto bo okrašeno v podobnem obsegu kot v preteklih letih, na nekaterih mestih bomo praznično razsvetljavo malo obogatili. Nove okraske bomo dodali na Cankarjevi cesti, okrasili bomo središče mesta, promenado, Kardeljev trg, drevesa ob Šaleški cesti, krožišče pod skakalnicami in Sončni park. Dodali bomo tri nove praznične foto elemente, ki bodo visoki tri metre. Praznične luči bodo gorele do 15. januarja, za praznično razsvetljavo pa bomo letos namenili prb. 50 tisoč evrov.

Skupaj s Festivalom Velenje, Muzejem Velenje, Medobčinsko zvezo prijateljev mladine Velenje, Zavodom za turizem Šaleške doline in Mladinskim centrom Velenje bomo pripravili različne projekte, postavili bomo pravljično pot, nabiralnik želja, razstavo novoletnih voščilnic in več spletnih dogodkov. Načrtujemo tudi bazar z lokalnimi izdelki, v kolikor se bodo ukrepi sprostili in bodo sejmi dovoljeni. Prihod dedka Mraza bo letos virtualen. Pred mestno hišo bomo postavili tudi posebno konstrukcijo in pozvali občane, da nanjo obesijo praznično srce, torej okrasek v obliki srca, ki je postal že nekakšen simbol našega mesta.

Glede na trenutne omejitve drsališča nismo postavili in tudi dogodkov v sklopu Čarobne promenade ne bo. Seveda upamo, da se bodo razmere izboljšale, ukrepi sprostili in bomo lahko pripravili tudi kakšen dogodek. Do takrat pa pozivamo k doslednemu upoštevanju vseh ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusne bolezni.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje