O-STA

Prostovoljec leta: objava prispevkov o nagrajencih

Objava prispevkov o posameznih nagrajencih v natečaju Prostovoljec leta 2019

Prejšnji teden, 26. novembra 2020, smo na spletu objavili rezultate natečaja Prostovoljec leta, ob čemer smo objavili prve video prispevke o nagrajencih. Danes temu dodajamo še preostale video prispevke in podatek o občini prebivališča oz. sedeža nagrajencev.


Najvišje priznanje za kolektivno prostovoljsko delo - naziv Naj prostovoljski projekt 2019 - je prejelo društvo Humanitarček (Maribor), in sicer za #projektVida.

Naj mladinski projekt za leto 2019 je postal Živa knjižnica - Ne sodi knjige po platnicah! v izvedbi Društva informacijski center Legebitra (Ljubljana).

Posebno priznanje za projekt pa je prejelo Športno društvo Šentviška gora (občina Tolmin), in sicer za festival Gora rocka 2019.


Najmlajši (do 19 let) Naj prostovoljec je postal Kristjan Veber (občina Celje) in sicer na predlog Celjskega mladinskega centra.

Najmlajša Naj prostovoljka v isti starostni skupini je postala Nives Žlof Androjna (Ljubljana) in sicer na predlog Slovenske filantropije.


Naj prostovoljec v starostni skupini 20-29 let je postal Miha Ivanetič (občina Semič), in sicer na predlog Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov.

Naj prostovoljka v isti starostni skupini je postala Blažka Tana Logar (občina Logatec) in sicer na predlog Javnega zavoda Mladi zmaji.


Naj prostovoljec v starostni skupini 30 ali več let je postal Zvonko Polanič (občina Ljutomer), in sicer na predlog Mladinskega centra Prlekije.

Naj prostovoljka v isti starostni skupini je postala Stanislava Žargar (Kranj) in sicer na predlog Združenja gluhoslepih Slovenije Dlan.

Posebno priznanje za svoje prostovoljsko delo je prejela Anka Kolenc (občina Litija) in sicer na predlog Zavoda za razvoj zavesti - Družinskega gledališča Kolenc.


Naj mladinska voditeljica leta 2019 je postala Mirjam Tolar (občina Železniki) in sicer na predlog Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov.


V natečaj je letos prispelo 177 prijav, od tega 128 za posameznike in 49 za projekte. Podelili smo nazive Naj prostovoljec in Naj prostovoljka v treh starostnih skupinah, Naj prostovoljski projekt, Naj mladinska voditeljica in Naj mladinski projekt, poleg tega pa še dve priznanji za posebne dosežke. Častni pokrovitelj natečaja je predsednik RS Borut Pahor.

Druge povezave:


Rezultati natečaja.

Objava natečaja.
Prostovoljec leta na Facebooku.