O-STA

Ob mednarodnem dnevu prostovoljcev zahvala velenjskim prostovoljcem

Velenje, 1. december 2020 - 5. december je mednarodni dan prostovoljstva in v Velenju se vsako leto župan prostovoljcem zahvali že septembra s posebnim sprejemom za njih. Letos žal tega sprejema zaradi epidemije nismo mogli pripraviti, se pa zavedamo, da brez prostovoljcev Velenje ne bi bilo tako prijazno in srčno mesto kot je danes. Še posebej v teh dneh, ko je zaradi epidemiološke slike v državi in številnih omejitev vse več ljudi v stiski ali pa so preprosto osamljeni. Tukaj gre posebna zahvala prostovoljcem Udarnik Mladinskega centra Velenje, ki brezplačno izvajajo nakupe za starostnike in gibalno ovirane, ki nimajo možnosti, da bi to za njih naredili svojci. Uvedli so tudi brezplačni družabniški telefon "KR POVEJ", kjer s pogovorom krajšajo čas starostnikom. Seveda pa se zahvaljujemo tudi vsem drugim prostovoljcem, ki jih v Velenju resnično ni malo.

Mestna občina Velenje je vse od leta 2014 prostovoljstvu prijazno mesto. Naziv podeljuje Slovenska filantropija v okviru nacionalnega tedna prostovoljstva vsako leto. Velenje je mesto, ki je pravzaprav nastalo s pridnim delom prostovoljcev. Znani smo po tem, da sodelujemo, radi pomagamo, da smo skupnost, ki spodbuja tudi mlade, da se odločajo in postanejo prostovoljci in mislim, da nam to dobro uspeva, saj je med prostovoljci vedno več mladih, razvijajo se v okviru različnih institucij, recimo Šolskega centra Velenje, Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje, Mladinskega centra Velenje, društva upokojencev in seveda tudi številnih drugih društev, institucij.

Že vrsto let na različne načine zagotavljamo kontinuirano podporo prostovoljskim organizacijam: z razpisi na področju zdravstva in sociale, kulture, mladine, športa, turizma ter z omogočanjem brezplačne uporabe prostorov za prostovoljske aktivnosti. Finančno podpiramo tudi delo mentorjev prostovoljcev v dveh zavodih. Župan in predstavniki občinske uprave pogosto sodelujejo tudi na različnih prostovoljskih dogodkih.

Vsem velenjskim prostovoljcem ob mednarodnem dnevu prostovoljstva iskreno čestitamo in se jim zahvaljujemo za vsa dobra dejanja in vso pomoč, ki jo nudijo, ko je to potrebno.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje