O-STA

Danes prižigamo praznično razsvetljavo

Velenje, 4. december 2020 - Danes zvečer bomo v Velenju prižgali praznično razsvetljavo. Ker se nahajamo v obdobju, ko moramo še posebej paziti na zdravje drug drugega in varnost vseh nas, dogodka ob prižigu letos žal ne moremo pripraviti. Na naši spletni strani (www.velenje.si) in FB profilu bomo pozno popoldan objavili posebno animacijo, ki simbolizira letošnji prižig prazničnih luči v Velenju. Animacijo, ki jo je izdelala Velenjčanka Neda Hafner, si boste lahko ogledali tudi na youtube kanalu: https://youtu.be/9WEEROi7-eQ. Sredstva predvidena za koncert ob prižigu praznične razsvetljave v višini 10 tisoč evrov bomo namenili za dobrodelne namene tistim občankam in občanom, ki pomoč najbolj potrebujejo. O namenu bomo še obveščali.

Velenje je okrašeno podobno kot zadnja leta, dodali pa smo še nove praznične elemente na Cankarjevi cesti. Okrasili smo središče mesta, promenado, Kardeljev trg, drevesa ob Šaleški cesti, krožišče pod skakalnicami in Sončni park. Postavili smo tudi tri nove foto elemente (velika snežinka in dve smreki), ki so visoki tri metre.

Novoletno jelko, ki že krasi Titov trg, smo postavili 20. novembra. Podaril jo je občan iz Gorice in je visoka 20 metrov, krasi pa jo 35 tisoč prazničnih lučk.

Praznične luči bodo gorele do 15. januarja, za praznično razsvetljavo pa smo letos namenili prb. 50 tisoč evrov.

Prižigamo luči v mestu, prižgimo jih tudi v naših srcih!

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestna občina Velenje