O-STA

V garažni hiši Avtobusna postaja obnovili videonadzor

Velenje, 8. december 2020 - V garažni hiši Avtobusna postaja smo za večjo varnost vozil obnovili videonadzor.

V prvi etaži garažne hiše Avtobusna postaja lahko parkirajo vsi uporabniki, druga etaža je namenjena za prosto parkiranje vsem uporabnikom tedenskih ali mesečnih kart, v tretji etaži pa lahko parkirajo kupci letnih kart na točno oštevilčenem mestu.

Parkirnino za prvo etažo garažne hiše Avtobusna postaja lahko uporabniki plačajo s plačilom na parkomatu, prek mobilnih telefonov, z nakupom mesečne oz. letne parkirne karte za garažne hiše (prosta prodaja, velja v vseh garažnih hišah razen v garažni hiši Zdravstveni dom) ali zlate parkirne karte, ki velja za parkiranje v vseh modrih conah in v vseh garažnih hišah, tudi v garažni hiši Zdravstveni dom. Imetniki obstoječih parkirnih kart za parkiranje v garažnih hišah lahko parkirajo v prvi etaži garažne hiše Avtobusna postaja in ostalih garažnih hišah.

Cena tedenske karte znaša 18 evrov, mesečne karte pa 30 evrov. Zainteresirani lahko kupijo tudi parkirno karto za motorna kolesa, ki velja samo za garažni hiši Avtobusna postaja in Gorica. Letna karta za motorna kolesa znaša 125 evrov, polletna karta pa 80 evrov in velja šest mesecev od dneva nakupa.

Imetniki letnih kart bodo imeli v tretji etaži rezervirano svoje parkirno mesto, ki si ga lahko izberejo sami. Za tretjo etažo garažne hiše Avtobusna postaja je možen nakup samo letne karte, ki znaša 300 evrov. Z nakupom te letne karte je možno parkiranje samo v garažni hiši Avtobusna postaja, ne pa tudi v ostalih garažnih hišah v Velenju.

Občanke in občani, uporabniki modrih con in garažnih hiš, lahko vso potrebno dokumentacijo glede parkiranja urejajo preko aplikacije E-naročanje modrih con Komunalnega podjetja Velenje, d. o. o.

Pisarna Modre cone na Komunalnem podjetju Velenje je dosegljiva na telefonskih številkah 03 896 18 72 in 080 80 34 ali na elektronskem naslovu prodaja@kp-velenje.si.

Vrednost projekta obnove videonadzora je bila 21.023,02 evra, dobavitelj in izvajalec podjetje KTI, elektronika, d. o. o.

Prijazen pozdrav,
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje