O-STA

V četrtek virtualni prihod dedka Mraza

Velenje, 8. december 2020 - Leto, ki se izteka, je polno izzivov, vseeno pa si tudi v Mestni občini Velenje želimo, da vsi, predvsem pa otroci, začutimo praznični čas. Da bi bil december letos tako čaroben kot vesel, se trudimo tako na Mestni občini Velenje kot v vseh javnih zavodih s področja kulture in turizma. Mesto je že zažarelo v praznični razsvetljavi, ta četrtek, 10. decembra, ob 17.45 uri, pa v Šaleško dolino prihaja dedek Mraz. Žal prihaja sam, brez spremstva, prvo srečanje z njim pa bo virtualno. Spremljajte njegov prihod na VTV Vaši televiziji ter spletnih platformah in družbenih omrežjih MZPM Velenje, Mestne občine Velenje in Festivala Velenje.

Na Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje, ki že sedem desetletij pripravlja obiske dedka Mraza v Šaleški dolini, priznavajo, da je pandemija novega koronavirusa presenetila tudi dobrega dedka. Vseeno pa tudi letos ne bo razočaral otrok iz Šaleške doline, saj je s pomočjo prijateljev na MZPM Velenje poskrbel, da bodo vsi otroci od 3. do 6. leta starosti dobili lepo darilo. V Šaleški dolini bo obdaril skoraj dva tisoč otrok, od tega 1.429 v Mestni občini Velenje. Osrednji del darila je zanimiva knjiga - slikanica z naslovom Petelinček prebudi upanje. Naslov je res pravšnji za ta nenavaden čas, ko si želimo, da bi otroci kljub vsem omejitvam začutili praznično vzdušje. V darilu je še ročna lutka v obliki živali, ki se lahko v hipu spremeni v brisačko za umivanje, ter zdrava slaščica.

Žal letos ne bodo mogli izvesti druženj z otroki po krajevnih skupnostih in domovih kulture, zato pa bodo po virtualnem prihodu dedka Mraza v Šaleško dolino do zadnjega dne v letu predvajali še 6 kratkih filmov, v katerih bodo otroci lahko prisluhnili ugankam, zgodbam, lepim mislim in z dedkom tudi zapeli. Filmi bodo prav tako na ogled preko že omenjenih spletnih platform.

Iz svojega varnega, pravljičnega kotička, se bo dedek Mraz na spletnih konferencah družil tudi z mlajšimi osnovnošolci, dežurne enote vrtcev pa bo obiskal v živo, a bo otroke pozdravil iz atrijev vrtcev, medtem, ko bodo otroci ostali v igralnicah.

Tik pred prihodom dedka Mraza v Šaleško dolino bomo na Titovem trgu, pred velenjskim domom kulture, postavili prav poseben nabiralnik prazničnih misli in želja. V njem bomo do novega leta zbirali želje in praznične misli občanov in občank, otroci pa lahko vanj odložijo tudi svoje risbice.

Čeprav si želimo, da bi se lahko v prazničnem decembru več družili, bomo verjetno največ časa preživeli v družinskem krogu. Ko pa se bomo sprehodili po mestu, si želimo vseeno začutiti praznični utrip, ki nam bo vsem dal upanje, da se bomo kmalu lahko spet družili, objemali, zabavali ...

Mesto Velenje je že velikokrat dokazalo, da je mesto, ki ima srce. Je mesto, ki nam nudi topel dom, mesto, ki ga imamo preprosto radi. Zato vas vabimo, da v družinskem krogu izdelate okrasek v obliki prazničnega srca. Sprehodite se do lepo okrašenega središča mesta in pred kulturnim domom poiščite stojalo, na katerega pritrdite vaše družinsko praznično srce.

Utripi src, izdelanih v naših domovih, nas bodo greli v zadnjih dneh leta, hkrati pa nam bodo vsem dali upanje, da bo leto 2021 takšno, kot si vsi želimo.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje