O-STA

Spomladi v sistemu Bicy 70 novih električnih koles

Velenje, 10. december 2020 - Danes je Mestna občina Velenje prevzela 70 novih električnih koles, ki smo jih kupili v okviru CTN projekta Mestno kolesarsko omrežje - center. Kolesa smo kupili od podjetja Cult, d. o. o., iz Logatca in za njih namenili 131.943 evrov. Kolesa bomo shranili v skladišču in seveda poskrbeli za ustrezno vzdrževanje. Spomladi, ko bo avtomatiziran sistem za izposojo koles Bicy začel ponovno delovati, pa bodo skupaj s preostalimi kolesi na voljo za izposojo.

Aprila letos smo začeli z izvedbo projekta CTN Mestno kolesarsko omrežje - center. Skupna vrednost izgradnje 650 metrov kolesarskih poti in 17 kolesarskih parkirišč je znaša 349.801,04 evra. V okviru projekta smo izdelali še zemljevid, ki prikazuje mestno kolesarsko omrežje, označevalne table v obliki kolesa in evidentirali vsa pokrita in nepokrita parkirišča za kolesa.

Za projekt je odobren finančni prispevek iz Kohezijskega sklada kot prispevek Evropske unije in pripadajoči nacionalni prispevek kot prispevek Republike Slovenije za operacijo Mestno kolesarsko omrežje - center v Velenju.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje