O-STA

Interactive Brokers Group ustanovil enoto za Srednjo Evropo

Interactive Brokers Central Europe bo nudil storitve vlagateljem in upravljavcem premoženja v hitro rastoči regiji

GREENWICH, Conn.--(BUSINESS WIRE)-- Družba Interactive Brokers Group (Nasdaq: IBKR), globalna borznoposredniška družba, je danes sporočila, da je ustanovila Interactive Brokers Central Europe Zrt., (IBCE) ter odprla podružnico v Budimpešti. Posredniško podjetje ima sedaj skupaj z Madžarsko deset podružnic po vsem svetu, v ZDA, Avstraliji, Kanadi, Hongkongu, Indiji, na Japonskem, v Luksemburgu, Singapurju in Združenem kraljestvu, ter skrbi za več kot milijon investicijskih računov strank v več kot 220 državah in ozemljih.

Sporočilo za javnost vsebuje multimedijske vsebine. Oglejte si celotno besedilo na: https://www.businesswire.com/news/home/20201214005711/en/

"Ustanovitev podružnice na Madžarskem je del našega trajnega trenda odpiranja podružnic po vsem svetu, da tako še naprej krepimo svojo globalno prisotnost," je dejal Thomas Peterffy, predsednik družbe Interactive Brokers. "Načrtujemo, da bo Budimpešta postala središče našega poslovanja v Srednji Evropi, s čimer bi podjetje sledilo izzivom vedno večjega števila računov, ki skokovito raste tako v Zahodni kot Vzhodni Evropi ter po svetu."

Več kot četrtina računov družbe Interactive Brokers trenutno prihaja iz Evrope in Afrike, rast pa je bila do sedaj stabilna. Do 30. novembra so računi strank po vsem svetu zrasli za 52% glede na prejšnje leto, več kot 80% te širitve pa je izviralo iz Združenih držav Amerike.

Interactive Brokers omogoča strankam po vsem svetu, da vlagajo v delnice, možnosti, prihodnost, valute, obveznice in sredstva na 135 trgih v 33 državah s pomočjo enega računa za integrirane naložbe. Stranke imajo korist tudi od ugodnih cen, najnižjih posredniških provizij, stabilne pretvorbe valutnih finančnih instrumentov ter naprednih tehnologij. Podjetje pa slovi tudi po tem, da javnosti nudi širok nabor brezplačnih izobraževalnih programov.

"Veselimo se deljenja znanja in razumevanja kapitalskih trgov z našimi prihodnjimi strankami po vsej Srednji Evropi," je povedal gospod Peterffy.

Gospod Peterffy, ki se je leta 1965 izselil z Madžarske v Združene države Amerike, je podjetje ustanovil pred več kot 43 leti. Od takrat je družba napredovala in postala ena izmed najbolj uveljavljenih posredniških družb na svetu, ki razpolaga z več kot 8,5 milijardami ameriških dolarjev lastniškega kapitala, 23 milijardami ameriških dolarjev tržnega kapitala in 286,7 milijardami ameriških dolarjev kapitala strank.

Interactive Brokers ima štiri desetletja izkušenj z ameriškimi uredbami in približno dve desetletji izkušenj z britanskimi uredbami, hkrati pa je pridobil posredniške licence tudi v Kanadi, Hongkongu, na Japonskem, v Avstraliji, Indiji, Luksemburgu, letos pa še v Singapurju. Magyar Nemzeti Bank, madžarska centralna banka, je 12. decembra 2020 odobrila posredniško licenco za Interactive Brokers Central Europe Zrt.. Miklos Hanti opravlja funkcijo glavnega izvršnega direktorja enote IBCE.

O Interactive Brokers Group, Inc.:

Štiri desetletja posvečanja tehnologiji in avtomatizaciji so našim strankam omogočila edinstveno in sofisticirano platformo za upravljanje naložbenih portfeljev. Prizadevamo si, da svojim strankam zagotovimo ugodne cene izvajanja in ugodno trgovanje, orodja za upravljanje tveganj in portfelja, raziskovalne zmogljivosti in investicijske produkte, vse po nizkih cenah ali brez stroškov, ter jim tako omogočimo doseganje vrhunskih donosov na naložbe. Na lestvici poslovnega časopisa Barron's se Interactive Brokers uvršča na prvo mesto s petimi od petih zvezdic v njihovem Pregledu najboljših spletnih borznih posrednikov z dne 24. februarja 2020.

Oglejte si izvorno besedilo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20201214005711/en/

Kontakti

Interactive Brokers Group, Inc.
Za vlagatelje: Nancy Stuebe, 203-618-4070
Za medije: Kalen Holliday, 203-618-4069 ali media@ibkr.com

Vir: Interactive Brokers Group


Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.