O-STA

Letalska družba Air France-KLM je pripravljena na prevoz cepiva proti covid-19

Letalska družba Air France KLM Martinair Cargo je pripravljena za prevoz cepiva proti covid-19. Strokovnjaki v podjetju že nekaj mesecev pripravljajo vse potrebno, da bodo lahko, ko bo to potrebno, čim hitreje na cilj pripeljali tovor, ki velja za življenjsko pomembnega in je zato tudi prednostnega pomena.

Air France KLM Martinair Cargo je pred nekaj tedni iz Kitajske v Čile prek Amsterdama že prepeljal cepivo proti covid-19, ki je bilo v kliničnih preskušanjih faze 3. Glavni izziv pri prevozu cepiv predstavlja nadzor hladne verige, saj lahko cepivo zahteva prevoz pri -70 ali celo -80 stopinjah Celzija.

Še vedno ni znano, kdaj točno bo prevoz cepiva potreben, od kod in kam ga bo treba prepeljati in v kakšnih količinah. Glede na pretekle izkušnje s prevozi zaščitnih mask je možno predvidevati, da bodo cepiva prevažali na francoska čezmorska ozemlja. Cepivo pa bo treba prepeljati tudi na ozemlja, ki nimajo svojih enot za proizvodnjo cepiv po svet - Air France-KLM ima na teh območjih močno globalno mrežo, predvsem v Afriki.

Prevoz farmacevtskih izdelkov je eno izmed strokovnih področij letalske družbe Air France KLM Martinair Cargo (sekcije za tovorni promet), ki že 30 let prevaža cepiva, zdravila in druge farmacevtske izdelke in izpolnjuje zelo natančne standarde tudi kar se tiče hladne verige. Air France KLM Martinair Cargo je bilo prvo tovorno podjetje na svetu, ki mu je Mednarodno združenje za zračni transport (IATA) leta 2015 podelilo certifikat za prevoz farmacevtskih izdelkov (CEIV). Farmacevtske izdelke prevažajo v trupu potniških letal ali pa v tovornih letalih. Tovorno letalo Air France lahko prepelje več kot milijon odmerkov cepiva, potniško letalo za polete na dolge proge pa več kot 400.000 odmerkov.


Več informacij:

https://bit.ly/3r6uh22

https://bit.ly/3a7OVIY

https://bit.ly/2WgsoSc