O-STA

25 tisoč evrov za pomoč bolnim in družinam v stiski

Velenje, 16. december 2020 - Mestna občina Velenje je poznana po dobrodelnosti in da pomagamo tistim, ki pomoč potrebujejo. Tako bomo, kot smo že napovedovali, tudi ob letošnjem koncu leta sredstva namenili za dobrodelne namene. Že načrtovanim sredstvom za dobrodelnost smo dodali še sredstva, ki bi jih sicer namenili izvedbi prazničnih dogodkov (koncert ob prižigu praznične razsvetljave, čarobna promenada, silvestrovanje), ki jih letos žal ne moremo izvesti. V Velenju smo vedno znali prisluhniti razmeram in stiskam, s katerimi se soočajo naši občani. Šteje prav vsak posameznik in letos smo za pomoč ljudem že namenili 35 tisoč evrov. Temu zdaj dodajamo še 25 tisoč evrov, in sicer za pomoč tistim našim občankam in občanom, ki so se znašli v stiski, ki je sami ne morejo rešiti in pomoč nujno potrebujejo.

Časi so zahtevni. Zaradi epidemije in njenih posledic je vse več posameznikov in družin v stiski. Nekateri so zaradi epidemije izgubili zaposlitev, morda je kdo v družini hudo zbolel, otroci imajo težave pri pouku na daljavo, zaradi dolgov ostajajo redne položnice neplačane ... Pomagali bomo tudi družinam z redkimi boleznimi oz. osebam s posebnimi potrebami.

10 tisoč evrov bomo nakazali Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje, na katero se v zadnjem obdobju obrača vse več družin s hudimi življenjskimi stiskami, 15 tisoč pa Odboru za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje, kjer komisija prav tako dobiva vedno več vlog za pomoč. Oni pa bodo sredstva razporejali naprej vsem pomoči potrebnim.

Kdorkoli, ki se je znašel v socialni stiski zaradi zgoraj navedenih razlogov, se lahko obrne po pomoč na pristojne institucije, in sicer ali na Medobčinsko zvezo prijateljev mladine (MZPM) Velenje (03/8977 540, ob delavnikih med 9. in 16. uro) ali na Odbor za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje (03/8961 738, ob delavnikih, email: nina.korelc@velenje.si), kjer bodo vsak primer skrbno preučili in pomagali vsem, za katere bo ugotovljeno, da pomoč resnično potrebujejo.

Verjamemo, da, če sodelujemo, lahko marsikomu pomagamo. Bodimo v teh dneh vsi dobrodelni. Morda pomagajmo sosedu, ki ne more sam v trgovino, specimo piškote za prijatelja, ki je zaradi epidemije izgubil službo, zavijmo darilo za otroka, za katerega vemo, da mu starši zaradi socialne stiske težko kupijo kaj lepega ... podarimo prijazne besede ali topel nasmeh in zrimo optimistično v leto, ki prihaja!

Pošiljamo fotografijo, na kateri je župan, ki je včeraj izročil darila MZPM Velenje za otroke iz socialno šibkih družin.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje