O-STA

Praznično obratovanje Mestne tržnice

Velenje, 21. december 2020 - V prihajajočih prazničnih dneh bo Mestna tržnica v Velenju obratovala v četrtek, 24. decembra, in v četrtek, 31. decembra, od 7. do 13. ure. Ostale praznične dni, tudi soboti, 26. decembra in 2. januarja, bo tržnica ZAPRTA. Vse kupce pozivamo, da dosledno upoštevajo preventivne ukrepe in priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Mestna tržnica med tednom deluje na Cankarjevi ulici, ob sobotah pa ponudniki svoje pridelke in izdelke ponujajo tudi ob Centru Nova in v atriju pri Kavarni Lucifer.

Obiskovalce mestne tržnice pozivamo, da ob nakupu sami poskrbijo za varnostno razdaljo. Pri posamezni prodajni hiški ali prodajni mizi je lahko samo en kupec, drugi naj počakajo v primerni varnostni razdalji vsaj dveh metrov. Ker se tržnice po odloku smatrajo kot živilske trgovine, veljajo enaka pravila kot za prodajalne in njihove zaposlene ob epidemiji koronavirusne bolezni, prav tako pa pravila veljajo tudi za kupce. Uporaba mask je obvezna tako za prodajalce kot za kupce. Kupce pozivamo, da se pridelkov in izdelkov ne dotikajo, zanje bo to opravil prodajalec.


Nekateri lokalni ponudniki hrane omogočajo tudi dostavo hrane na dom oziroma osebni prevzem. Njihovi kontaktni podatki in ponudba so objavljeni na občinski spletni strani na povezavi https://www.velenje.si/e-obcina/11920 (ponudba hrane lokalnih kmetij).

Prijazen pozdrav,
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje