O-STA

V sedmih dolenjskih občinah bo Dedek Mraz obdaril 4500 otrok

NOVO MESTO - Dedek Mraz bo v organizaciji Društva prijateljev mladine Mojca iz Novega mesta s pomočjo MO Novo mesto in občin Mirna Peč, Straža, Šmarješke Toplice, Žužemberk, Škocjan in Šentjernej do 30. 12. 2020 v navedenih sedmih dolenjski občinah obdaroval 4500 otrok in otroke zaposlenih v Krka d.d. Novo mesto. Trenutno ima za obdarit še okoli 1200 otrok, do sedaj jih je obdaril že 3300. Vsakega otroka Dedek Mraz, s spremstvom obišče na domu in mu izroči darilo, vsem ostalim pa srečno in zdravo novo leto 2021.

Marjeta Ferkolj Smolič, predsednica Društva DPM MOJCA Novo mesto je poudarila: "V teh časih je še posebej pomembno, da ne pozabimo na odnose, drug na drugega in se imamo radi. December je mesec čarobnih trenutkov in čudovitih pričakovanj, ki jih otrokom ne smemo vzeti. Dedek Mraz ima dovoljenje NIJZ za t.i. paketno obdarovanje in policije za prehod meja občin. Policisti so zelo prijazni in pomagajo dedku Mrazu.

Letošnje obdarovanje otrok je še večji projekt kot v prejšnjih letih, velik finančni zalogaj in hvaležni smo številnim donatorjem za pomoč. Dedek Mraz prosi tiste, ki lahko pomagate, da bomo skupaj razveselili naše otroke."

Besedilo: Janez Platiše
Foto: DPM MOJCA Novo mesto