O-STA

Povabilo na ples s Slovensko filharmonijo

Tradicionalni novoletni koncert Slovenske filharmonije se tokrat seli na splet.

Koncert lepe in žlahtne glasbe za ljubitelje in poznavalce.

1. januar 2021 ob 18.00

POVABILO NA PLES

Zbor in Orkester Slovenske filharmonije

Philipp von Steinaecker, dirigent

Sorin Crudu, oboa

Ivan Ferčič, klavir

Boris Cavazza, interpretacija pesmi Ferija Lainščka

Miran Kolbl, koncertni mojster

Dva meseca sta minila od našega zadnjega koncertnega druženja in nič še ne kaže, da bi se lahko kmalu ponovno srečali. Zato smo za prihajajoče praznične dneve ponovno poiskali drugačno pot do vas in pripravili poseben dogodek.

Na novega leta dan, 1. januarja 2021 ob 18.00, boste lahko na spletni strani www.filharmonija.si prisostvovali tradicionalnemu novoletnemu koncertu z naslovom Povabilo na ples.

Pod dirigentskim vodstvom maestra Philippa von Steinaeckerja bosta ob članih Orkestra in Zbora Slovenske filharmonije nastopila oboist Sorin Crudu in pianist Ivan Ferčič.

Na koncertu se bodo zvrstili najrazličnejši stavki plesnih suit, serenad, zborov in simfonij Benjamina Brittna, Dimitrija Šostakoviča, Antonína Dvořáka, Gioachina Rossnija, Johannesa Brahmsa, Johanna Straussa mlajšega in Hectorja Berlioza, pečat domačnosti pa bodo zagotovo pustile prikupne skladbe Josipa Ipavca, Stanka Premrla in Antona Lajovica.

Povezovali jih bodo zapeljivi verzi letošnjega dobitnika Prešernove nagrade - Ferija Lainščka, v interpretaciji Borisa Cavazze.

Vabimo vas, da se z nami povežete preko svetovnega spleta in si nadenete slušalke. Če imate možnost, priklopite vaš mobilnik, tablico ali računalnik na televizijski sprejemnik in znašli se boste v vrtincu koncertnega dogajanja v Dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji.

Vabljeni tudi k ogledu posnetkov preteklih koncertov Drugega vala Filharmoničnih spletnih koncertov.

Več informacij: https://www.filharmonija.si/koncerti/drugi-val-filharmonicnih-spletnih-koncertov/

Slovenska filharmonija, Kongresni trg 10, 1000 Ljubljana, www.filharmonija.si, info@filharmonija.si