O-STA

Podjetje ReGen Biologics prodal delnice za 11.8 milijona ameriških dolarjev

FRANKLIN LAKES, New Jersey - 15. julija 2005 - Podjetje ReGen Biologics, Inc. (RGBI) izdeluje ortopedske izdelke in razvija, proizvaja in trži inovativne izdelke za rast in obnovo tkiv za ameriški in svetovni trg. V petek, 15. julija, so predstavniki podjetja sporočili, da so prodali za 11,8 milijona ameriških dolarjev neregistriranih navadnih delnic posameznim finančnim institucijam, podjetjem in drugim pooblaščenim vlagateljem.

Gerald E. Bisbee ml., predsednik podjetja ReGen, je z veseljem sporočil, da je podjetje zaključilo s prodajo delnic vlagateljem. "Novi vlagatelji v ReGen so dobrodošli, starim vlagateljem pa smo hvaležni za nenehno podporo." Dodal je še, da je podjetje ReGen pred kratkim ponovno pridobilo pravice za prodajo patentiranega kolagenskega vsadka za meniskus (Collagen Meniscus Implant - CMI). Odločili so se, da bodo izdelek začeli aktivno promovirati tudi v Evropi. "Nova finančna sredstva nam bodo pri tej strategiji pomagala, prav tako pa nam bodo omogočila, da poskušamo pridobiti dovoljenje za trženje omenjenega izdelka v ZDA, kot to zahteva Urad za prehrano in zdravila (FDA)," je še povedal Bisbee.

Podjetje ReGen je prodalo okrog 13,9 milijona navadnih delnic, ki jih je možno prodati le zasebnikom, za 0,85 ameriškega dolarja za delnico, s čimer so iztržili okrog 11,8 milijona ameriških dolarjev bruto. Pogoji transakcije vključujejo 25% upravičenje do nakupa vrednostnih papirjev s petletnim rokom in izvršilno ceno 1 ameriški dolar za delnico. Navadne delnice, prodane posameznim vlagateljem, in navadne delnice, ki bodo dane v obtok po izdaji upravičenja, bodo registrirane pri podjetju ReGen na eni ali več registracijah, ki jih podjetje mora predati komisiji za vrednostne papirje (Securities and Exchange Commission).

O podjetju ReGen Biologics, Inc.:

Podjetje ReGen Biologics, Inc. (RGBI) je izdelovalec ortopedskih izdelkov, ki razvija, proizvaja in trži inovativne izdelke za rast in zdravljenje tkiv za ameriški in svetovni trg. Prvi izdelek podjetja, pri katerem uporablja patentirano tehnologijo, je kolagenski vsadek za meniskus (Collagen Meniscus Implant - CMI). Ta izdelek temelji na procesu celjenja v telesu, in sicer tako da zraste novo tkivo v meniskusu in zviša raven aktivnosti pri bolnikih z obrabljenim meniskusom. Gre za največji klinični eksperiment s človeškim meniskusom v zgodovini (Multicenter Pivotal Clinical Trial). Model za izdelovanje tega izdelka je podjetje Uradu za prehrano in zdravila predstavilo v tretjem četrtletju leta 2004. Podjetje ReGen pričakuje, da bo klinični model za CMI lahko predstavilo v drugi polovici leta 2005.

Podjetje ReGen ima sedež v Franklin Lakesu, New Jersey, izdelek CMI pa izdeluje v prostorih (odobrenih po ISO standardih) v Redwood Cityju v Kaliforniji. Za več informacij o podjetju obiščite njihovo spletno stran www.regenbio.com.

V tej izjavi za javnost so vključene napovedi za prihodnost podjetja v skladu z novelo zakona o pravdnih postopkih za lastnike vrednostnih papirjev iz leta 1995 (Safe Harbor Provisions of the Private Securities Litigation Reform Act). Te izjave temeljijo na trenutnih pričakovanjih in mnenjih vodstva podjetja ReGen. Odvisne so od številnih dejavnikov in negotovosti, ki bi lahko povzročile, da se dejanski rezultati bistveno razlikujejo od rezultatov v napovednih izjavah in v poglavju o dejavnikih tveganja v poročilu podjetja iz prvega četrtletja 2005. Registracije podjetja ReGen, ki jih mora predati komisiji za vrednostne papirje (Securities and Exchange Commission - SEC), so dostopne na spletni strani podjetja http://www.regenbio.com in na spletni strani komisije SEC http://www.sec.gov.

ReGen Biologics, Inc.

Brion Umidi,

201-651-3515

bumidi@regenbio.com

or

Investor:

Cameron Associates

Al Palombo,

212-245-8800 Ext. 209

al@cameronassoc.com