O-STA

GCC v novo leto ponovno vstopa koncertno optimistično

Glasbeniki z Gimnazije Celje - Center bodo drugi del te nenavadne sezone že šestindvajsetič zapored začeli z nocojšnjim novoletnim spletnim "korona" koncertom, ki so ga poimenovali (Brez)mejno

Na Gimnaziji Celje - Center (GCC) si začetka novega leta ne znajo predstavljati brez tradicionalnega koncertnega dogodka v cerkvi sv. Duha v Celju, koncerta, ki je v skoraj treh desetletjih močno prerasel šolske meje in postal nepogrešljivi del kulturnega novoletnega utripa knežjega mesta. Ker se je 63. sezone neprekinjenega delovanja glasbenih sestavov na GCC s koncem oktobra preselila na splet, so tja sledili tudi vsi veliki koncertni dogodki - decembrskemu, ki je bil posvečen 30-letnici slovenskega plebiscita sledi tradicionalni januarski, ki bo danes, v četrtek, 7. 1., ob 19. uri na YouTube in Facebook strani GCC. Poimenovali so ga (Brez)mejno, v duhu tega zanimivega, kulturi in druženju izjemno nenaklonjenega časa in po temi celotnega šolskega leta 2020/2021 v katerem se Slovenci in svet spominjamo 100-letnic političnih meja, 30-letnice plebiscita o samostojni Sloveniji in 220-letnic rojstev Franceta Prešerna in Antona Martina Slomška.

Tokrat so koncert v cerkvi sv. Duha, ki je že tradicionalno prizorišče novoletnih koncertov GCC, posneli učitelji glasbe na GCC, ki so v teh korona časih, kjer je kultura še na posebni preizkušnji, ustanovili zasedbo z namenom povezovanja in širjenja optimističnih misli, dobre volje ter univerzalne govorice dobrega, ki jo v sebi nosi glasba. GCC kvintet so profesorji Sašo Šonc, vokal, kitara in kahon, Urban Kolar, vokal in trobenta, David Preložnik, vokal, Danijel Berden, vokal, Gregor Deleja, vokal. V svojem spletnem vabilu pa so zapisali tudi posebno novoletno poslanico, ki pravi takole: "Vsi dijaki in učitelji Gimnazije Celje - Center vam v času, ko si večina človeštva najbrž najbolj želi zmage v boju s koronavirusom, želimo, da vam leto 2021 prinese čim več suverenosti v brezmejnem."

Na GCC se bo tako s koncertnim dogodkom iztekel že 10. teden dela na daljavo, ki na tej šoli ne pomeni le pouka v virtualnih okoljih, ampak tudi pester (ob)šolski utrip, ki ga po pouku v številnih projektih in obšolskih dejavnostih ustvarjajo dijakinje, dijaki in mentorji z željo, da v tem času ne pozabimo na pomen povezovanja, sodelovanja, solidarnosti in čuta za sočloveka, na vse tiste prave, prevečkrat pozabljene vrednote, ki nas osvobajajo v brezmejnosti znanja, sreče in prijateljstva.

PRILOGI:
- Fotografija GCC kvinteta (arhiv GCC)
- Posnetek GCC kvinteta - https://www.youtube.com/watch?v=0pfNQRH7nho

Dodatne informacije:
Gregor Deleja, ravnatelj GCC, 041 708 945, gregor.deleja@gcc.si