O-STA

Jutri je svetovni dan religij

Velenje, 15. januar 2021 - Jutri, 16. januarja, obeležujemo svetovni dan religij. Tradicionalno smo ob tem dnevu organizirali srečanje predstavnikov verskih skupnosti, ki delujejo na območju mestne občine Velenje. Žal letos zaradi slabe epidemiološke slike tega srečanja ne bomo mogli organizirati. Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol se zahvaljuje vsem lokalnim verskim voditeljem, da spodbujajo medkulturni dialog in da po svojih močeh blažijo stiske občanov v času epidemije.

Mestna občina Velenje že od nekdaj, kljub nacionalni in verski raznolikosti, zelo uspešno vzdržuje medkulturni dialog, ki zagovarja odprtost, strpnost, solidarnost, enakovrednost vseh družbenih skupin, ne glede na njihov socialni status, versko prepričanje ali etično pripadnost.

V našem okolju uspešno delujejo albansko, bošnjaško, međimursko in srbska društva, ki večkrat sodelujejo tudi pri skupnih projektih. Ena izmed zelo dobro obiskanih prireditev je Predstavitev kulinarike etničnih skupnosti Šaleške doline.

Živimo v obdobju epidemije, ki še toliko bolj zahteva posluh za sočloveka. Prav zaradi tega izvajamo številne projekte, ki lajšajo vsakdan najbolj ranljivim skupinam - nakup in dostava osnovnih živil ter zdravil, brezplačni družabniški telefon za starostnike, brezplačna dostava brezplačnega toplega obroka na dom, topli obroki za učence in dijake ...

Skrb za naše občanke in občane, ne glede na njihovo veroizpoved, bo tudi v prihodnje ena izmed naših najvišjih prioritet.

Avtor priložene fotografije je Matej Vranič.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje