O-STA

Vaša koža lahko sije tudi pozimi!

V Europarku Maribor boste zagotovo našli negovalno kozmetiko, ki vam bo pisana na kožo. (foto_Bojan Mihalič)

V zimskih mesecih moramo negi kože posvetiti še več pozornosti kot sicer. Pozimi namreč naše kožne celice potrebujejo dodatno zaščito, saj je zunaj koža izpostavljena hladnemu zraku in vetru, v notranjih prostorih pa je zrak zaradi ogrevanja topel in suh. Ob takih velikih temperaturnih razlikah koža hitro postane suha in izsušena, zato jo moramo skrbno negovati. Nekaj namigov, kako poskrbeti, da bo vaša koža tudi pozimi zdrava in sijoča, razkrivamo spodaj.

Izbirajte koži prijazne izdelke

Če želimo tudi v zimskem času svojo kožo ohranjati dovolj vlažno, moramo nujno okrepiti naravno maščobno zaščito kože. To pomeni, da moramo izbrati ustrezno negovalno kozmetiko. Poskrbimo, da bodo v naši omarici tako kreme, bogate z maščobami, kot ustrezni vlažilci, ki ohranjajo vlago v koži. S kombinacijo mastnih krem z rastlinskimi olji in masli ter vlažilcev, kot so kolagen, hialuronska kislina in in glicerol, bomo dodobra nahranili našo kožo. Zelo pomembno pa je, da tudi za čiščenje kože izberemo čim bolj blaga čistilna sredstva, ki naše kože ne bodo še dodatno obremenila. Izogibajmo se izdelkom, ki vsebujejo alkalna mila ali alkohol.

Poiščite negovalno kozmetiko, ki vam bo pisana na kožo!

V najbolj hladnem delu leta moramo posebno pozornost nameniti vsem delom telesa, ki jih ne moremo zavarovati s toplimi oblačili. Poleg obraza so najbolj "na udaru" zagotovo roke in ustnice, ki nam vse prehitro razpokajo vse do krvi. Ustrezna nega rok in ustnic je še toliko bolj ključnega pomena v časih, ko veljajo zaščitni ukrepi za zaustavitev širjenja koronavirusa. Razkuževanje lahko povzroči še bolj razpokano kožo, kot jo imamo navadno pozimi, pod zaščitnimi maskami pa lahko koža postane še bolj razdražena. Pomembno je, da izberemo ustrezno kremo za roke in učinkovito zaščitno mazilo za ustnice. Pri izbiri izdelkov, ki so najbolj primerni za vaš tip kože, vam lahko svetujejo prijazni prodajalci v prodajalnah Müller, DM, L'Occitane in Atelier Rebul v mariborskem Europarku. V vseh prodajalnah najdete bogat nabor izdelkov za nego telesa in kože ter pestro ponudbo najrazličnejše kozmetike. V največjem nakupovalnem središču severovzhodne Slovenije boste zagotovo našli negovalno kozmetiko, ki vam bo pisana na kožo!